Pastane kalitesinde bir şekerpare yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu detaylı rehber ile evde pastanelerdeki gibi şekerpare yapmanın tüm sırlarını keşfedin.

Şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlı larından biridir. Bu tarif ile pastanelerde satılan şekerparelerin tadını evinizde çıkarabilirsiniz. İşte pastane usulü şekerpare yapmanın tüm adımları!

Bu pastane şekerpare tarifi ile evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın. Basit ve anlaşılır adımlarla, her defasında mükemmel sonuçlar alın. Başlayalım!

MALZEMELER

60 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1/4 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı irmik
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
5 damla
limon suyu

Üzeri İçin:

Yufka yırtılmasına son: Maden suyu ile Mükemmel Börek tarifi Yufka yırtılmasına son: Maden suyu ile Mükemmel Börek tarifi

1 tutam toz Antep fıstığı
1 adet yumurta sarısı

TARİF

Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırın ve ardından ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın ve ardından limon suyunu da ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Şerbeti ılıklaşması için bir kenara alın.
Hamuru için; yumurtaları, sıvı yağı, margarini, irmiği ve pudra şekerini bir kapta güzelce karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra hafifçe bastırarak oval bir şekil verin. Uçlarını da parmaklarınızla hafifçe sivriltin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal yardımıyla şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 17 dakika pişirin.
Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, üstlerine ılıklaşmış olan şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekmeleri için, tepsinin üstünü kapatıp, 1-2 saat bekletin.
Ardından bir servis tabağına alın toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin.

Bu pastane usulü şekerpare tarifiyle, evinizin mutfağından çıkan tatlılar pastane ürünlerini aratmayacak. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, tüm tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Şimdi siz de bu tarifi deneyin ve tatlı anlarınızı pastane kalitesinde yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi