Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan Nuraniye mezesi, kabak ve pirinçle harmanlanarak yaratılır. Bu tarif, yaz akşamlarınızı serinletmek ve lezzetlendirmek için ideal.

Yoğurtlu ve kabaklı bir lezzet olan Nuraniye mezesi, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Hem sağlıklı hem de oldukça besleyici olan bu meze, herkes tarafından sevilerek tüketilmekte.

Bir kez deneyin, sürekli yapmak isteyeceksiniz: Ağızda dağılan Mamül Kurabiye tarifi Bir kez deneyin, sürekli yapmak isteyeceksiniz: Ağızda dağılan Mamül Kurabiye tarifi

Pirinç, kabak ve çeşitli yeşilliklerle zenginleştirilen Nuraniye mezesi, özellikle sıcak yaz günlerinde sofralarınız için ferahlatıcı bir seçenek sunar.

NURANİYE MEZESİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.
Afiyet olsun.

Nuraniye mezesi, sağlıklı malzemeleri ve kolay hazırlanışıyla mükemmel bir yaz mezesidir. Bu tarif, hem hafifliği hem de doyuruculuğu ile öne çıkar. Yemeklerin yanında harika bir tamamlayıcı olan bu meze, misafirleriniz tarafından da beğenilecek.

Editör: Haber Merkezi