Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi

Yoğurtlu kurabiye, mutfakta geçireceğiniz zamanları keyifli hale getirecek nostaljik bir lezzet sunar. Bu tarifle, her ısırıkta çocukluğunuza dönüş yapacak ve ağızda dağılan kurabiyeler elde edeceksiniz.

Çay saatleriniz için mükemmel bir eşlikçi arıyorsanız, yoğurtlu kurabiye ideal bir seçim. Bu basit ve pratik tarif, tüm aile bireylerini mutlu edecek.

Yoğurtlu kurabiye, hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık oluşturur. Bu tarif, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve tüm sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bir lezzet sunar.

YOĞURTLU KURABİYESİ

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
6 – 6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine:

Toz şeker

Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi

Un ve kuru üzüm hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediln. Kuru üzüm koyacaksanız ekleyip yoğurun. Ardından avuç içinizi yağlayarak hamurdan iri parçalar koparın. Yuvarlak şekil verin ve üzerini toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Yoğurtlu kurabiye tarifimizle, çay saatlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Kıyır kıyır dokusu ve ağızda dağılan yapısıyla, bu kurabiyeler herkes tarafından sevilecek. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi