Yoğurt tatlısı, tatlı severler için vazgeçilmez bir alternatif sunuyor. İrmik, yoğurt ve şekerin birleşimiyle, hem pratik hem de enfes bir tatlı ortaya çıkıyor. Bu tarif, özel günlerinizde ya da aile toplantılarınızda severek sunabileceğiniz bir lezzet.

Şerbetin tatlı melodisi ve yoğurdun ferahlatıcı etkisiyle yoğurt tatlısı, sofralarınızın baş tacı olacak. Hem hafif hem de doyurucu bu tatlıyı yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte, adım adım yoğurt tatlısı yapmanın püf noktaları.

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için yoğurt tatlısı, mükemmel bir tercih. Bu rehberde, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yoğurt tatlısı tarifini sunuyoruz. Tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday!

Pirinç ve yoğurtla mucizeler yaratın: Enfes Çorba tarifi Pirinç ve yoğurtla mucizeler yaratın: Enfes Çorba tarifi

Yoğurt Tatlısı tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
1 bardak yoğurt
1 bardak un
4 yumurta
1 barda toz şeker
1 paket vanilya (İsteğe bağlı)
1 barda sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

2,5 bardak toz şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

TARİF

Bir tencere içerisine şekeri ve su konulur, eriyene kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyu eklenir ve 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Bu işlem şerbet yapımı içindir.
Kek ve yumurtalar bir kapta karıştırılır. Üstüne toz şeker eklendikten sonra şeker eriyene dek karıştırılmaya devam edilir.
Bir sonraki adımda içine yağ, limon kabuğu ve yoğurt ilave edilir. Karıştırmaya devam ederken irmik, un ve kabartma tozu katılır. Daha sonra ise vanilin eklenerek kek kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Fırına koyulacak bir borcam seçilir ve yağlanır. Ardından hazırlanan karışım borcama dökülür ve 190 derecelik fırına sürülür. Üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra dilimlere ayrılır ve üzerine şerbet gezdirilir. Daha sonra dinlenmeye bırakılır ve hazır olduğunda servis edilir.

Editör: Haber Merkezi