10 Haziran Cumartesi sabahı Osmancık’a geldim. Güzel memleketim, Osmancık’ın havası, suyu ve çok az kalmış olsa da çocukluk arkadaşlarımın ilgisi ve dostluğu beni çok mutlu etti. İnsan doğup büyüdüğü memlekette ruhsal olarak kendisini ayrı bir güvende hissederek hayata daha güzel bakıyor.

Her öğleden sonra ırmak kenarında Mekân adlı kahvede Hüsam Aslan, Yücel Boyacı, Bekir Gürsoy, Aziz Doğan, İlhami Göl, Halit Solak, Dursun Susuz, Mustafa Boyvat ve Rıfat Tanyeri ile bol bol muhabbet ederek hayatı demlemeye başladık. Ertesi gün Ahmet Çörekçi Paşamızı telefonla arayarak halini, hatırını sorduk, uzun uzun muhabbet ettik. Ahmet Paşam aramamızdan çok mutlu olduğunu, arkadaşlarımıza selam ve sevgilerini iletmemi söyledi.

Bizler de kendisi çok sevdiğimizi belirterek selam, sevgi ve saygılarımızı ilettik.

Çocukluk arkadaşım Yücel Boyacı, “Ortak biliyorsun biz çok azaldık, Mahmut Çörekçi, Orhan Öztürk, Mustafa Gürsoy, Hasan Tokgöz ve Diş Hekimi Turan Dinçer’i ebedi aleme yolladık.  

Kızılırmak mahallesinden ve Çorum lisesi arkadaşlarımızdan bir sen, bir ben ve bir de Antalya’da yaşayan Albay Kamil Gökgöz kaldık. Bari başka hayatta olan arkadaşlarımızı telefonla arayarak muhabbet edelim” dedi.

(Soldan Aziz Doğan, Yücel Boyacı, Hüsam Aslan, İlhami Göl, Halit Solak, Rıfat Tanyeri ( Ayakta), Dursun Susuz, Bekir Gürsoy, Mehmet Özata, Mustafa Boyvat... )

Bu vesileyle Ankara’da yaşayan Müfettiş Ramazan Yağız, Avukat Arif Damar, Dr. Salim Maden, Çorum’da yaşayan Avukat Adnan Çırakoğlu, Antalya’da yaşayan Albay Kamil Gökgöz’ü telefonla arayarak bol bol muhabbet ettik, hallerini ve hatırlarını sorduk. Dün gece de Çorum lisesinden Edebiyat öğretmenimiz Bengü Can hanımı arayarak halini hatırını sorduk.

Son olarak Agah Oktay Güner hocamızı aradık ama kendisine ulaşamadık.

Her gece Yücel Boyacı ile Mustafa Kemal Atatürk parkında yeni açılan Kentpark kafeye gelerek çay, kahve içiyoruz. Yücel hocam Osmancık ve Osmancık lisesi anılarını, ben de Serik lisesi, Antalya lisesi, Mobil, Türkpetrol ve İstanbul Özgürlük parkı anılarımı anlatarak birbirimizi saygıyla ve ilgiyle dinliyoruz.

HAYATIN İÇİNDEN

Osmancık Belediyesi ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör tarafından sosyal tesis amaçlı yapılarak Osmancık’lıların hizmetine sunulan Kent Park Ada Cafe Restaurant Mustafa Kemal Atatürk parkı içinde bulunmaktadır. 

Bu güzel tesis 10 yıl süreli olarak Ali Osman Şahiner, Sebahattin Karaçay, Salih Kurudal ve Kazım Korkmaz’a işletilmek üzere ihale edilmiştir. Halkla İlişkiler Müdürlüğünü de Osmancık Haber Gazetesinde yıllardır beraber çalıştığımız  Selma Çetindere hanım yapmaktadır.

Yeni tanıştığımız işletici arkadaşlar ve Selma hanım, para kazanmaktan ziyade müşteri memnuniyetini esas aldıklarını ve önemli olanın Osmancık’lıların eş ve çocuklarıyla beraber buraya gelerek aile ortamında eğlenmelerini ve güzel vakit geçirmelerini sağlamak istediklerini belirttiler.

Gerçekten bu güzel kafe Osmancık’ın sosyal hayatını değiştirmiş. Yaklaşık 3-4

akşamdır arkadaşlarla beraber geldiğimiz Kentpark Kafe’ye güzel kıyafetleriyle gelen, genç kızlar, erkekler, aileler ve çocuklar çok güzel ve düzeyli bir aile ortamı oluşturmaktadırlar.

Mutfağında ızgara tava, fırın kahvaltı, fastfood, çorba, serpme kahvaltı, pide çeşitleri, kırmızı ve beyaz et, salata çeşitleri diyet menüler, dondurulmuş tatlılar, soğuk, sıcak içecekler ve günün her saatinde taze çay, açık ayran servisi yapılmaktadır. Yaklaşık 150 masalık 600 kişi kapasiteli tüm özel günlerde üç ayrı konsepte çay bahçesi, kafeterya ve restaurantla müşterilerine hizmet veren

Kentpark kafeyi ben de çok beğendim.

Yaklaşık 30 çalışanıyla Osmancık’lıların yüzakı bir mekanı haline gelen bu güzel tesis Osmancık’lılara hayırlı ve uğurlu olsun.

Bu kadar reklamdan sonra bana bir çay ikram ederler inşallah.

Enis Behiç Koryürek’in sözlerini yazdığı, Erol Sayan’ın Rast makamında bestelediği çok sevdiğim bir şarkıyla sizlere veda ediyorum.
Geçsin günler, haftalar, aylar, mevsimler yıllar,

Zaman sanki bir rüzgâr ve bir su gibi aksın,

Sen gözlerimde bir renk, kulaklarımda bir ses,

Ve içimde bir nefes olarak kalacaksın…

 

                                                                       16 Haziran 2023 / Mehmet Özata