Sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız, Nuraniye mezesi tam size göre. Hafifliği ve ferahlatıcı lezzeti ile bu meze, yaz akşamlarınızın vazgeçilmezi olacak.

Mezeler arasında sıyrılan ve tüm lezzet severlerin beğenisini kazanan Nuraniye mezesi, pratik tarifiyle kısa sürede hazırlanabilir. İşte adım adım Nuraniye mezesi yapımı!

Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir seçenek olan Nuraniye mezesi, zengin içeriği ve kolay yapımıyla dikkat çeker. Yemeklerinizle tüketebileceğiniz bu lezzetli mezenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Herkes bu börekleri konuşacak: En hızlı Ispanaklı Börek tarifi Herkes bu börekleri konuşacak: En hızlı Ispanaklı Börek tarifi

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Nuraniye mezesi, sadece lezzetiyle değil sağlıklı içeriğiyle de sofralarınıza renk katan bir tariftir. Taze soğan, kabak, yoğurt ve diğer sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu meze, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek sunar. Tarifi deneyin ve bu eşsiz lezzetle sofralarınızı şenlendirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi