Efsane Açma tarifi: Bu lezzete kimse hayır diyemez Efsane Açma tarifi: Bu lezzete kimse hayır diyemez

Çay saatleriniz için farklı ve gösterişli bir tarif arayışındaysanız, zebra kek tam size göre! Hem pratik hem de estetik bir sunum sunan zebra kek, misafirlerinizden tam not alacak.

İki renkli yapısıyla dikkat çeken zebra kek, pratik malzemelerle kolayca hazırlanabilen bir tarif. Bu tarifle çay saatlerinizi renklendirebilir, lezzetli ve görsel bir şölen sunabilirsiniz.

Zebra kek, çay saatlerinizi şenlendirecek, görsel olarak da tatmin edici bir lezzet. Bu kolay ve pratik tarifi ile zebra kek yapmak hiç zor değil. İşte malzemeler ve yapılışı!

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin

TARİF

Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyin karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek ekleyin ve yavaşca hamuru söndürmeden yedirin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurdan birine kakao ekleyin.
Borcamı hafif yağlayın. Borcamın ortasına sade kek hamurundan bir kepçe ekleyin ve üzerine kakaolu kek hamurundan dökün.
Tüm harç bitine kadar bu şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Bu zebra kek tarifi ile çay saatlerinize lezzet ve şıklık katın! Gösterişli görünümü ve pofuduk dokusu ile zebra kek, herkesin seveceği bir lezzet. Hem yapımı kolay hem de sunumu etkileyici olan bu kek, misafirlerinize sunmak için ideal. Şimdi fırını başlatın ve bu harika tarifi deneyimleyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi