Poğaça yaparken hangi yağı kullanmalı? Sıvı yağ mı, katı yağ mı? İşte, bu soruların cevaplarını bulabileceğiniz, her türlü poğaça tarifi burada! Geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden keşfedin!

Sağlıklı ve lezzetli poğaça tariflerimizle mutfakta harikalar yaratın. Sıvı yağ kullanarak hazırlanan bu poğaça tarifleri, hem lezzetli hem de pratik. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, kahvaltıların ve öğle atıştırmalıklarının yıldızı olacak bir tarif.

Klasik poğaça tariflerinden sıkıldıysanız, sıvı yağlı poğaça ile tanışma zamanı! Bu pratik ve lezzetli tarif, mutfakta geçirdiğiniz süreyi azaltırken, sofralarınıza zenginlik katacak. Pratik malzemelerle hazırlanan bu poğaça, herkesin beğenisini kazanacak.

Malzemeler

2 adet yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un (yoğurma sırasında un yanınızda
1 çay kaşığı tuz (isterseniz artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Susam
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Çatalla ezdiğiniz peynire, ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın. İsterseniz kırmızı pul biber gibi başla tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını koyup karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek yoğurma kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın, pişerken açılmaması için kenarlarını iyice bastırın.

Hazırladığınız poğaçaları, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ya da çörek otu serpin. 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Sabahları ne pişirsem diye düşünenlere: Mini Bazlama tarifi Sabahları ne pişirsem diye düşünenlere: Mini Bazlama tarifi

Püf Noktası
Sıvı yağ ile yapılan poğaçalar, katı yağlarla yapılanlara nazaran daha gevrek olurlar.Kullandığınız tüm malzemeler, özellikle de yumurtanın oda sıcaklığında olması, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.Zaten çok pratik olan bu poğaçayı isterseniz rulo şeklinde, daha kısa zamanda da hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız hamuru eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı hafifçe unladığınız tezgahınızda, merdaneyle istediğiniz boyutta inceltin. Bir kenarına iç malzemesini boydan boya yerleştirip, çok da sıkmadan rulo haline getirin. Diğer parça hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Sıvı yağlı poğaça tarifi ile mutfakta pratik ve lezzetli bir yolculuğa çıkın. Kolay bulunan malzemeler ve basit adımlarla, kısa sürede harika poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, geleneksel poğaça yapımına modern ve pratik bir alternatif sunarak, her türlü sofrayı şenlendirecek. Deneyin ve bu kolay lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi