Evde kolayca hazırlayıp dondurucuya atabileceğiniz ve istediğiniz zaman çıkarıp pişirebileceğiniz çıtır buzluk böreği, lezzetiyle herkesi etkileyecek. İşte adım adım bu muhteşem tarif!

Pratik ve lezzetli bir börek tarifi mi arıyorsunuz? Çıtır buzluk böreği, dondurucunuzdan çıkar çıkmaz fırına atabileceğiniz ve misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet sunuyor. Bu tarifle, her zaman elinizin altında lezzetli bir alternatif olacak.

Ani misafirleriniz için lezzetli bir çözüm mü arıyorsunuz? Dondurucuda saklayabileceğiniz ve her zaman taze taze yiyebileceğiniz çıtır buzluk böreği ile tanışın. Bu pratik tarif, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, lezzetiyle de vazgeçilmeziniz olacak.

Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
100 gr tereyağı

İçi İçin;

Pratik ve ekonomik: Herkesin beğenisini kazanan en kolay Poğaça tarifi Pratik ve ekonomik: Herkesin beğenisini kazanan en kolay Poğaça tarifi

Beyaz peynir
Maydanoz

Üzeri İçin;

Susam
Yumurta sarısı

Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi

Öncelikle sos için tereyağı eriterek bir kap içerisine alın.
Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
1 adet yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine sostan gezdirip fırça ile sosun her tarafa yayılmasını sağlayın.
İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine kapatıp, bu defa biraz daha az sos sürüp önce dört parçaya, her dört parçayı da 3 parçaya kesin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. 4 yufkadan 24 adet böreğimiz olacak.
Hazırladığınız peynirli içi, yufka parçalarının üzerine yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi sarın.
Tüm börekleri sardıktan sonra çukur bir kap içine börekleri koyup üzerine su döküp içerisinde 3-4 saniye beklettikten sonra süzüp suyunu hafif elinizle sıkıp saklama kabına yerleştirin. Dilerseniz bu aşamada börekleri suda bekletmeden direkt saklama kabı ya da poşetine yerleştirerek de dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Dondurucuya kaldıracağınız böreklerin kapağını sıkıca kapatın ve dondurucuya atın. Bu şekilde 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.
Dondurucudan çıkartınca üzerine yumurta sarısı sürüp ister sade ister susam veya çörekotu serpiştirerek pişirebilirsiniz.
Eğer böreklerinizi hemen pişirecekseniz direkt fırın tepsisine yerleştirebilir ya da daha çıtır olsun isterseniz 3-4 saniye suda beklettikten sonra hafif elinizle sıkarak fırın tepsisine dizebilirsiniz.
Daha sonra aynı şekilde üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirerek 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Çıtır çıtır buzluk böreği tarifimizle, ani misafirler artık sorun olmaktan çıkıyor. Pratik, lezzetli ve her zaman hazır bu börek, dondurucunuzun vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. İster kahvaltıda, ister akşam yemeğinde, dilediğiniz zaman bu lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz. Bu tarifi deneyin ve ev yapımı böreklerin farkını hissedin!