Evinizde çay saatlerini şenlendirecek, portakal ve hindistan cevizi aromasıyla misafirlerinizin aklını başından alacak bir İngiliz keki yapmaya ne dersiniz? Yumuşacık dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu İngiliz keki, sizin de favoriniz olacak. İşte, lezzet dolu tarifin detayları...

Tatlı krizlerinizi sonlandıracak ve çay saatlerinize eşsiz bir tat katacak portakallı hindistan cevizli İngiliz keki yapımı için ihtiyacınız olan her şey burada! Bu özel kek, misafirlerinizden tam not alacak. Adım adım İngiliz keki tarifi için okumaya devam edin.

Portakal ve hindistan cevizinin muhteşem uyumuyla hazırlanan İngiliz keki, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Yumuşacık dokusu ve eşsiz aromasıyla misafirlerinizden tam puan alacak bu keki yapmak sandığınızdan daha kolay. İşte, ev yapımı İngiliz kekinin tarifi...

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

İngiliz Keki Tarifi

Malzemeler

Keki İçin;

·        2 adet yumurta

·        Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)

·        1 çay bardağı süt

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1,5 su bardağı un

·        1 paket kabartma tozu

·        1 portakal ya da limon kabuğu rendesi

Islatmak İçin;

·        1 su bardağı süt

·        2 yemek kaşığı şeker (silme)

·        1 yemek kaşığı kakao

Etrafına Bulamak İçin;

·        Hindistan cevizi

İngiliz Keki Nasıl Yapılır?

1.    Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpük köpük olana kadar güzelce çırpıldıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilir ve çırpılır.

2.     Son olarak portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.

3.     23/30 cm dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülerek spatula ile düzeltilir.

4.     160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirilir.

5.     Sürenin sonunda kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

6.     Sosu için uygun bir kap içerisine süt, kakao ve şeker alınır, kakao ve şeker eriyene kadar çırpılır.

7.     Kek pişirme kağıdı ile birlikte tezgah üzerine alınır ve uzun kenarından 7 eşit parça olacak şekilde kesilir.

8.     Daha sonra kısa kenarından da 5 eşit parçaya kesilir. 2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler oluşuyor, bu şekilde 35 adet kare kekler elde edilir.

9.     Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte batırılarak, hindistan cevizine bulanır. 

Küçük küçük, ikişer üçer lokmalık kekler oluşuyor. Servisi kolay, portakal kokulu nefis kekler. 

Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi