İl Genel Meclisinde Osmancık Danişment Köyü ile ilgili raporu okuyan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Yücel, 1987 yılında köyün heyelan nedeniyle taşındığını belirterek 900 nüfusa sahip köyde 144 afet evi bulunduğunu, yapılan evlerin üzerine ikinci ve üçüncü katların çıkıldığını ve bu evlerin tapusunun bulunmadığını belirterek, bu evlere ait arsaların 15 kişiye ait olduğunu ve parselasyon yapılmadığını dile getirdi.

İlave katlarda numaralandırma olmadığından elektrik abonesi olunamadığını bu gibi bazı durumlarda da arsa sahiplerinin köy içi yolları kapatabildiğini belirten Mehmet Yücel, durumun incelenerek bir rapor oluşturulduğunu söyledi.

Yücel, sürecin hukuki yollardan çözülebileceğinin anlaşıldığını, Köy Muhtarlığının taşınmaz maliklerine ulaşarak önce tapuda ferağ vermesi eğer vermezlerse dava açmalarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Mehmet Yücel, “Köy muhtarlığı tarafından yapı sahiplerinin her birinden kapı numaralandırılma talepleri toplanarak İl Özel İdaresine başvurmasına müteakip kapı numaraları verilecek su ve elektrik abonesi olunmasında zorluklar ortadan kalkacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi