Bundan 5-6 yıl önce bir yıl süreyle “Kadıköy Düşünce Platformu” adlı bir kuruluşun düzenlediği felsefe konferanslarına katıldım.

Konuşmacı Mustafa Özcan adında bir kimyagerdi. Konferansları çeşitli meslek dallarından kültürlü, donanımlı ve hayat deneyimi yüksek 10-12 üst düzey yöneticiler takip ediyordu. Benim de bir tarihçi olarak aralarına katılmam hoşlarına gitmişti.

Mustafa bey, bir konferansta bizlere ısrarla Ali Kuzu’nun “İlluminati” ve Yual Noah Harari’nin “Sapiens” adlı kitaplarını okumamızı önerdi.

Her iki kitabı da alarak bir ayda okudum.

İlluminati, 1776 yılında Adam Weishaupt adlı bir hukuk profesörü ve Baron Von Knıgge tarafından kurulmuş gizli bir toplulukmuş.

“Dünyanın Derin Devleti” olarak tanımlanan İlluminati “Aydınlanmış olanlar” anlamına geliyormuş. Mensupları genelde Yahudi kökenliymiş.

Yahudilik, kökeni eski yakın doğuda yaşamış olan İsrailoğulları veya İbranilere dayanan bir dinsel etnik grup olan Yahudi halkının üyelerine verilen addır.

İlluminati adlı kitabın yazarı Ali Kuzu, kitabın önsözünde,

“ Sizlere bu kitapta herkesin adını şöyle veya böyle duyduğu ancak şimdiye kadar detaylı bir bilgiye sahip olamadığı “İlluminati” hanedanlığı hakkında akıllara durgunluk veren gerçekleri açıklayacağım. Gerçekten dünyada yaşanan büyük olayları sahne arkasında kimler kontrol ediyor, bunu öğreneceksiniz.

Haçlı Seferlerini, 1 ve 2. Dünya savaşlarının ve son 10 yılda dünyayı kana bulayan Ortadoğu savaşları ve kargaşaların perde arkasında İlluminatinin nasıl yer aldığını öğreneceksiniz. İlluminâti hanedanlığını yöneten 13 sülalenin küresel ekonomistleri vasıtasıyla dünya ekonomisini nasıl ele geçirdiğini, emirlerine karşı gelen devlet başkanlarını nasıl ortadan kaldırdığını, hedef ülkelere sözde demokrasi getirmek için İlluminatinin Amiral gemisi olarak bilinen Amerika’nın silahlı kuvvetleriyle nasıl kan, ateş ve gözyaşı getirdiklerini öğreneceksiniz.

Önce felsefeleriyle dünyayı değiştirdikleri söylenen dünyaca meşhur 5 Yahudi’nin

Dünya insanlarına dikte ettikleri söylemlere kulak verelim.

1—Yahudi Musa peygamber, insanlara “Sizin aklınız var, neden köleliği kabul ediyorsunuz? Aklınızı kullanın” demiş.

2—Yahudi İsa peygamber, İnsanlara, ” Aklınız var ama kalbiniz de var, duygularınıza önem verin” demiş.

3—Yahudi Karl Marks, “Aklınız var, kalbinizin sesini de dinliyorsunuz ama karnınız açsa neye yarar?” demiş.

4—Yahudi Freud, “Aklınız var, kalbinizin sesini de dinliyorsunuz, karnınız da tok, ama seks hayatınız sakatsa neye yarar?” demiş.

5—Yahudi Einstain, “Yukarıda söylenenlerin hepsi de görecelidir, zamana ve zemine göre değişir” demiş.

Dünyada yaklaşık 14 milyon Yahudi olduğu söylenir. Tarihte Yahudiler, millet olarak yaşadıkları her ülkede çok zengin ve çok etkin oldukları için tepki çeken, dışlanan, soykırıma uğrayan bir ulustur.

Yahudi oldukları bilinen dünyanın en meşhur 13 sülalesi İlluminati vasıtasıyla, bütün dünyadaki borsaya, medyaya, basına, altına, petrole, bankalara, otomobil sektörüne, sanayiye, sinemaya, bilişim sektörüne, hasılı bütün dünya ticaretine hakim olan ulaşılmaz bir güce sahiptirler.

İngiltere’nin, İspanya’nın, Fransa’nın, İtalya’nın ve Almanya’nın en zengin adamları bir kahvede oturmuş sohbet ediyorlar,,. İngiliz ben çok zenginim, ExxonMobil’i satın alacağım demiş. İspanyol, ben de “Microsoft’u” satın alacağım demiş. Fransız’da ben de “Amazon’u” satın alacağım demiş. İtalyan’da ben de “Apple” satın alacağım demiş. Alman’da ben de Citibank’ı satın alacağım demiş.

Yan tarafta onları sessizce dinleyen Yahudi ihtiyar “Satmıyorum” demiş.