İSTANBUL (AA) - Karanfil Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın Ankara Büyükelçisi Mustafa Elgaleib'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Holding'den yapılan açıklamaya göre, Karanfil ve beraberindeki iş konseyi yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında büyükelçi, başkonsolos ve ticaret müşaviri ile Türk iş insanları arasında İş Konseyi'nin çalışma stratejisi, ikili ticari ilişkiler, iş ve yatırım fırsatları ele alındı.

Görüşme sırasında, Türkiye-Libya ilişkilerinin daha da ileriye gitmesi ve var olan ticaret hacminin 15 milyar dolar bandına çıkarılması için neler yapılabileceği üzerine konuşuldu.

Toplantının önemli odak noktalarından bir tanesi de enerji konusu oldu. Bu çerçevede, Libya'nın enerji konusunda Türkiye ile işbirliği yollarının nasıl geliştirilebileceği konusunda istişarelerde bulunuldu.

Açıklamada ziyaretteki konuşmasına yer verilen Karanfil, tecrübeyle geçen 20 yıllık kalkınma planlarını Libyalı dostlarıyla paylaşmaya her daim hazır olduklarını belirtti.

Bursa TB'de Coğrafi İşaretli Ürünler İstişare Toplantısı Bursa TB'de Coğrafi İşaretli Ürünler İstişare Toplantısı

Karanfil, gelecek dönemde iki ülke arasında kazan-kazan anlayışıyla Libya'ya ve Libya'dan Afrika pazarına yönelik sürdürülebilirlik esasıyla iş birliklerinin kurulması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Libya'daki istikrarsızlık sürecinden bugüne kadar yarım kalan projelerin bitmesinden bahseden Karanfil, bu konuda ümitli olduklarını aktardı.

Öte yandan, Karanfil, turizm, bilgi teknolojileri, finansal hizmetler, akıllı tarım ve hayvancılık gibi birçok sektörde Libya'nın Türk firmalarına ciddi yatırım imkanı sunduğundan bahsetti.