Pratik ve lezzetli bir kurabiye arayışındaysanız, mantar kurabiye ideal bir seçim! Bu tarif, hem çay saatlerinizin hem de kahve molalarınızın vazgeçilmezi olacak.

Çay ve kahvenin yanına mükemmel uyum sağlayan mantar kurabiye ile tanışın! Bu kolay tarif, tüm aile bireylerini memnun edecek.

Mantar kurabiye, pratik malzemeleri ve kolay yapımı ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek. İşte adım adım mantar kurabiye yapımı...

MALZEMELER

Bu tatlıyı yemeden tatlı yedim demeyin: Tadına doyulamayan Dilber Dudağı tarifi Bu tatlıyı yemeden tatlı yedim demeyin: Tadına doyulamayan Dilber Dudağı tarifi

2 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin (ya da tereyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

TARİF

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta ellerimizle iyice birbirine yedirelim.
Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim.
En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım.
Böylece kurabiyelere mantar şeklini vermiş oluyoruz. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Mantar kurabiye tarifi ile çay ve kahve saatlerinize tatlı bir dokunuş katın. Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini toplayacak. Hem pratik hem de unutulmaz lezzetiyle, mantar kurabiye, küçükten büyüğe herkesin favorisi olmaya aday. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve lezzetli anılar yaratın!

Editör: Haber Merkezi