Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Bu lezzeti denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Bu lezzeti denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

Kurabiyelerinizi uzun süre taze tutmak artık mümkün! Mahlep kullanarak hazırlayacağınız bu kurabiye tarifi, lezzetinin yanı sıra uzun süreli tazeliğiyle de sizleri ve misafirlerinizi etkileyecek. İşte mahlepli kurabiye yapımının püf noktaları.

Mahlepli kurabiye tarifi, bayatlamayan yapısıyla tanınır ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya adaydır. Mahlep, hem aroma hem de tazeliği koruma özellikleriyle bilinir. Bu tarif ile kurabiyeleriniz uzun süre taze kalacak.

Bayatlamayan mahlepli kurabiye, hem lezzeti hem de uzun süreli tazeliğiyle mutfaklarınızda devrim yaratacak. Bu tarif ile kurabiyeleriniz, ilk günkü gibi taze ve çıtır çıtır kalacak. İşte adım adım mahlepli kurabiye yapımı!

MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

200 gram tereyağı

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

BAYATLAMAYAN MAHLEPLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

3 su bardağı kadar unu bir kap içerisine aldıktan sonra ortasını açıp tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyiniz.
Geri kalan malzemeleri de ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlayınız.
15 dakikalık bir yoğurma işleminin ardından hamurunuzun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
Hazırladığınız hamura en az 30 dakika dinlendirdikten sonra kurabiye kalıbında şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziniz.
Üzerine beyaz Susam döktükten sonra 180 derecelik fırında pişiriniz.
Kurabiyenin üzeri kızarınca fırını kapatıp soğumaya bırakınız.
Soğuyan kurabiyelerin ister servis edebilir isterseniz de kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz.
Kurabiye içerisine eklenen mahlep ve sirke hamurun uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.

Editör: Haber Merkezi