Az malzemeyle muhteşem börekler yapabileceğiniz basit ama etkili bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Maya kullanmadan da börek yapabileceğinizi gösteriyoruz.

Bu pratik börek tarifi, az malzeme kullanarak mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacak. Maya gerekmez, sadece birkaç basit adım ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz!

Börek yapmanın en lezzetli ve kolay yolunu mu arıyorsunuz? Bu enfes tarifle, evde çıtır çıtır ve lezzetli börekler yapmanın keyfini çıkarın!

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Bu kolay ve lezzetli börek tarifi ile mutfakta yeni başarılar sizi bekliyor. Az malzemeyle enfes börekler yaparak hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli sonuçlara ulaşın. Şimdi fırını ısıtın ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi