Evde pratik ve lezzetli bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? Beyaz çikolatalı Kokoş Kurabiye, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bir seçenek sunuyor.

Tatlı düşkünleri için ideal bir seçenek olan Beyaz Çikolatalı Kokoş Kurabiye, ağızda dağılan yapısı ve benzersiz tadıyla favoriniz olacak. İşte kolayca yapabileceğiniz bu muhteşem tarif!

Çikolata ve kurabiye tutkunlarına özel, beyaz çikolatalı ve hindistan cevizli bu kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratın. Her ısırıkta tatlı bir mutluluk yaşayacaksınız.

Beyaz Çikolatalı Kokoş Kurabiye Tarifi

Malzemeler

150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yaklaşık 3 su bardağı un (Kontrollü olun lütfen un miktarı aşağı yukarı değişiklik gösterebilir)

Üzeri için;

Soğuk mezelerin yıldızı: Nuraniye Mezesi nasıl yapılır? Soğuk mezelerin yıldızı: Nuraniye Mezesi nasıl yapılır?

Benmari eritilmiş beyaz çikolata
Hindistan cevizi

Beyaz Çikolatalı Kokoş Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda ısısında olan malzemelerimizden un hariç diğer malzemeleri güzelce karıştıralım unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan minik parçalar alıp yuvarlayalım, cevizden küçük parçalar tepsiye dizip 170 derecede 20 dk kadar pişirelim burada yine süre fırından fırına değişiklik gösterebilir.
Fırından çıkardığınızda hafif yumuşak olabilir bu normaldir.Oda sıcaklığına gelince kıvamını alacaktır fazla tutup fırında çok kızartmayın.
Soğuduktan sonra önce çikolataya sonra hindistan cevizine batırın ve servis edin.

Beyaz Çikolatalı Kokoş Kurabiye, her yudumda tatlı bir keyif sunuyor. Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli kurabiyeler hazırlayabilir, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu harika tarifi deneyin. Her lokmada, bu özel lezzetin tadını çıkarın!