Çeltik tarlaları, tarım işçileri ve traktörler tarafından çeltik ekimine hazırlanırken, bölge halkı yeni sezondan umutlu. Ziraatçılar, çeltik üretiminin bir hayli zahmetli olmasına rağmen, Kargı, Osmancık ve çevre illerin ekonomik refahına büyük katkıda bulunduğunu belirtiyor.

"Beyaz altın" olarak da bilinen çeltik, bu bölgelerin yaşam tarzının ve ekonomisinin ayrılmaz bir parçası. Her yıl tarlaların yeşil altın renkli çeltikle dolduğu bu dönemde, çiftçiler yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek bol ve kaliteli ürün için dua ediyor.

Kargı Belediye Başkanı Hamit Dereli’den Hacı Odabaş’a ziyaret Kargı Belediye Başkanı Hamit Dereli’den Hacı Odabaş’a ziyaret

Bu sene, çiftçiler ve tüketiciler arasındaki talep dengesinin korunması ve yeni ekim sezonunun sorunsuz bir şekilde başlaması adına yerel yönetimler ve tarım bakanlığı sıkı bir işbirliği içinde çalışıyor.

Çeltik ekim sezonunun açılmasıyla birlikte, 'beyaz altın'ın yurdumuzdaki serüveni yeniden başlıyor. Bu sezonun tüm çiftçilere bol ve bereketli geçmesi temennisiyle, Kargı ve Osmancık'tan tüm Türkiye'ye 'beyaz altın'ın bol olduğu bir yıl dileriz.

Ebru Çalık