Bayatlamayan bir kurabiye tarifi arıyorsanız, cevizli ve fındıklı bu tarif tam size göre. Kolay malzemelerle evde enfes kurabiyeler yapabileceğiniz bu reçete ile tanışın.

Kurabiye yapımında yeni bir sayfa açın. Ceviz ve fındıkla zenginleştirilmiş, uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiye tarifi, her lokmada sizi memnun edecek.

Ev yapımı kurabiyelerin en güzel yanı tazeliğidir. Bu tarif ile ceviz ve fındık dolu, bayatlamayan kurabiyeleri kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı!

Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Yaz sıcaklarını yenen kurabiyeler: Damla Çikolatalı Dondurma Kurabiye nasıl yapılır? Yaz sıcaklarını yenen kurabiyeler: Damla Çikolatalı Dondurma Kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

200 gram tereyağı
50 gr pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gr un
Kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
Bir çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı
Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiyenin Tarifi

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudraşekeri, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın
Daha sonra kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve hamurunuz ile iyice karışmasını sağlayınız.
Bu işlemin ardından hamuru tezgâh üzerine alın yaklaşık 1 cm kalınlığında açın   
Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.
Sonra bir rulet yardımıyla yoksa bıçakta olabilir istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin
Dilimlediğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra ile birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına kurabiye tepsinizi sürün 15 dakika kadar pişirin
Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin.

İşte karşınızda ceviz ve fındıkla zenginleştirilmiş, bayatlamayan ve her lokmada damak çatlatan kurabiye tarifi! Bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi