Acılı ezme, özellikle mevsim domateslerinin bol olduğu zamanlarda mükemmel bir meze seçeneği sunar. Bu tarifte, en taze malzemelerle nasıl dengeli ve lezzetli bir acılı ezme yapabileceğinizi adım adım gösteriyoruz.

Her yemeğin yanında gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Acılı ezme, taze malzemeler ve baharatlarla dolu bu tarif ile sofralarınıza renk katmaya hazır!

Ev yapımı bir lezzet olan acılı ezme, nar ekşisi ve zeytinyağının enfes karışımıyla damak çatlatıyor. İşte, adım adım evde harika bir acılı ezme yapmanın yolları!

Malzemeler:

3 adet büyük boy domates
3 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
6 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz

Not:

Domatesler mevsiminde, büyük boy ve sulu olursa hazırladığınız meze de o kadar lezzetli olur.Mezenin yapımında yer alan tüm malzemeleri incecik kıyın, mutfak robotundan geçirmeyin.

Usta aşçıları kıskandıracak tarif! Yağ çekmeyen Mücver nasıl yapılır? Usta aşçıları kıskandıracak tarif! Yağ çekmeyen Mücver nasıl yapılır?

Yapılışı:

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeledikten sonra havanda tuzla dövün. Biber salçasını; küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın. Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Tavsiyesi:

Kullandığınız zeytinyağı, limon suyu, acı biber ve nar ekşisi miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.

Acılı ezme, Türk mutfağının en beğenilen mezelerinden biridir ve doğru malzemelerle hazırlandığında sofralarınızda fark yaratır. Bu tarifle, taze ve doğal malzemeler kullanarak, her yemeğin yanında sunabileceğiniz muhteşem bir meze elde edebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!