Elmalı Kurabiye tarifi: Çay saatleriniz için mükemmel seçim Elmalı Kurabiye tarifi: Çay saatleriniz için mükemmel seçim

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz dondurmalı irmik helvası, yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından biri olmaya aday. İşte adım adım dondurmalı irmik helvası yapımı ve ihtiyacınız olan malzemeler.

Havalar ısındıkça ferah tatlılara olan talep artıyor. İrmik helvası, buzluktan çıkmış dondurma ile birleşince ortaya çıkan enfes tat, tüm tatlı severlerin beğenisini topluyor.

Dondurmalı irmik helvası tarifi ile yaz tatlılarına yeni bir soluk getirin. Bu lezzetli ve serinletici tatlı, sıcak yaz günlerinde hem göze hem de damağa hitap ediyor.

MALZEMELER

500 gram irmik
250 gram tereyağı
Antep fıstığı içi
Dondurma

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 bardak süt
Bir bardak su

TARİF

İlk olarak şerbeti yapmaya başlayacağız.
Sütü şekeri ve suyu ocağa alın.
Şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Teflon tavada tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra içine irmiği alın ve tahta kaşık yardımıyla kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar kaşıkla sık sık çevirme işlemine devam edin.
İrmiğin rengi tamamen sütlü kahveye döndükten sonra içine şerbeti ekleyin.
Tavanın ağzını kapatın.
5 dakika sonra irmiği karıştırın.
Tatlı koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını açmayın ve tatlıyı demlenmeye bırakın.
Helva ılıdıktan sonra bir kaseye streç film serin.
Tabanına ve kenarlarına irmik helvasından döşeyin.
Ortasına helva ve Antep fıstığı koyun, ters çevirin.

Dondurmalı irmik helvası, irmik helvasının sıcaklığı ve dondurmanın serinletici etkisiyle yaz aylarının en popüler tatlılarından biri olmaya aday. Bu lezzetli tarifi deneyerek yaz sofralarınıza tatlı bir dokunuş katın. Hem görsel hem de lezzet olarak misafirlerinizden tam not alacağınız bu tatlı, yaz tatlıları listesinin baş köşesinde yerini alacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi