Sofranıza yeni bir lezzet katmak ister misiniz? Zade Kebabı, et ve sebzelerin mükemmel uyumunu sunan harika bir tarif. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu kebabı sevdiklerinizle paylaşmak için sabırsızlanacaksınız. Zade Kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar...

Zade Kebabı, et ve sebzelerin harmanlanmasıyla oluşan nefis bir tarif. Akşam yemeğinizde farklı ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Zade Kebabı'nın yapımı için ihtiyacınız olan tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sevdiklerinizi şımartmak ve sofranızda lezzet şöleni yaşatmak için Zade Kebabı tarifini denemelisiniz. Et ve sebzelerin harika bir uyumla buluştuğu bu tarif, akşam yemeklerinize renk katacak. İşte Zade Kebabı yapımı ve püf noktaları... Afiyet olsun!

MALZEMELER

3 adet patlıcan uzun patlıcan
300 gram et
1 adet domates
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet yeşil biber
2 veya 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

Zade Kebabı Nasıl yapılır?

Eti kuşbaşı olacak şekilde doğrayın.

Daha sonra bir tavada kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcanları alaca soyup dilimleyin.

Patatesi de soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Biber, soğan, domates ve sarımsağı da ince bir şekilde doğrayın.

Patlıcan ve patatesleri kızartıp bir tabağa alın.

Et pişince üzerine zeytinyağı, soğan, biber, sarımsak, domates ve salçayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Kurban eti nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Çelik'ten önemli uyarılar Kurban eti nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Çelik'ten önemli uyarılar

Hazırladığınız etli harca tuz, karabiber ve kızarmış patatesleri de ilave edip karıştırın.

Daha sonra harcı ocaktan alıp birkaç dakika dinlendirin.

Diğer bir yandan da patlıcanları, uçları dışarı sarkacak şekilde küçük güveç kaplarına çapraz şekilde dizin.

Ortasına hazırladığınız etli harcı yerleştirin ve kenardan sarkan patlıcan ile de üzerini kapatın.

En son rendelenmiş kaşar peyniri yemeğinizin üzerine serpip fırına verin.

Peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.

Zade Kebabı, et ve sebzelerin mükemmel uyumunu sofralarınıza taşıyan enfes bir tarif. Kolay ve lezzetli yapımıyla dikkat çeken bu kebabı mutlaka denemelisiniz. Zade Kebabı tarifi ile sevdiklerinizi şımartın ve sofranızda lezzet şöleni yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi