Çay saatlerinizi renklendirmek için mükemmel bir tarif olan Ponçik Poğaça, lezzetiyle sizi büyüleyecek. Bu kolay tarifle, evde pastane kalitesinde poğaçalar yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Adım adım tarifi takip ederek, herkesin beğeneceği poğaçaları hızlıca hazırlayın.

Yumuşacık ve kabarık bir poğaça arayışındaysanız, Ponçik Poğaça tarifi tam size göre. Bu pratik tarif ile kısa sürede harikalar yaratın ve çay saatlerinize mükemmel bir dokunuş katın. Yapımı hızlı ve kolay olan bu poğaçalar, tadıyla da unutulmaz anlar yaratıyor.

Ev yapımı Ponçik Poğaça ile kahvaltılar daha keyifli, çay saatleri daha renkli geçiyor. Bu tarif, kuru maya ve yoğurt kullanılarak hazırlanan yumuşacık dokusuyla dikkat çekiyor. Hızlı ve lezzetli bu poğaçaları deneyin, kendi mutfaklarınızda pastane lezzetini yakalayın.

PONÇİK POĞAÇA MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık su

1 buçuk yemek kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı şeker

1 silme yemek kaşığı tuz

Yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı kadar sıvı yağ

2 yumurta sarısı

Aldığı kadar un

Susam (isteğe bağlı)

PONÇİK POĞAÇA TARİFİ

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

Öncelikle yoğurt ve yumurtayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayalım. Geniş bir kabın içerisine ılık suyu ekleyin. Ardından üzerine maya ve şekeri de ekleyerek elinizle karıştırın. Daha sonra üzerine yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve yumurta sarısının bir tanesini ilave edin. Elinizle güzelce karıştırın.

Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek iyice yedirin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ardından hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat beklemiş ve mayalanmış hamurdan yaklaşık yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak şeklini verin.

Bir fırın tepsinin içerisine yağlı kağıt açın. Daha sonra yağlı kağıt açtığınız tepsinin içerisine poğaçaları dizin. Kalan yumurtanın sarısını da poğaçaların üzerine sürün. 170 derecelik fırında poğaçalar alt üst kızarana kadar pişirin.

20 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz Ponçik Poğaça tarifi, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı zenginleştirecek. Bu lezzetli ve pratik tarif ile evde pastane tadında poğaçalar yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi