Kıymalı kol böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Baklavalık yufka ile yapıldığında ise hem daha çıtır hem de daha lezzetli bir hale gelir. İşte adım adım kol böreği yapımı!

Baklavalık yufka, börek yapımında sıklıkla tercih edilen bir malzeme olup, kol böreği için de ideal bir seçimdir. Bu tarif, yufkanın ince ve hafif yapısını kıymalı harç ile mükemmel bir şekilde birleştiriyor.

Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

Evde kol böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Baklavalık yufka kullanarak hazırlayacağınız bu tarif ile hem zaman kazanın hem de lezzetten ödün vermeyin. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları!

Baklavalık Yufkadan Kol Böreği Tarifi için Malzemeler

1 paket baklavalık yufka 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
400 gr kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
tuz
karabiber
pul biber

Baklavalık Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcı hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
Sıvı yağı ekleyip soğanı ince ince doğrayın ve ekleyin. Kavurun.
Tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alın.
Yufka paketini açıp üzerine havlu örtün, böylece kurumasını önleyin.
Sosu da hazırlayın. Sıvı yağı ve sütü derin bir kaseye alın ve üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Yufkadan bir tanesini alıp masaya serin ve üzerine sostan sürün. 4 kat olana kadar bu işlemi tekrarlayın. Son kata sos sürmeyin.
Kıymalı harcı yufkanın uzun tarafına koyun ve rulo şeklinde sarın. İki ucu birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son artan sostan üzerine fırça ile sürün.
190 derece fırında 35-40 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın.

Editör: Haber Merkezi