Ev yapımı poğaça deneyimini bir üst seviyeye taşımak isteyenler için galeta unu ile yapılan tombik poğaça, mükemmel bir seçim. Bu tarif, lezzetiyle olduğu kadar dokusuyla da fark yaratıyor.

Misafirlerinizi şaşırtacak ve onlara unutamayacakları bir lezzet sunmak istiyorsanız, galeta unlu tombik poğaça yapımı tam da aradığınız tarif. Kolay malzemelerle, adeta bir lezzet şöleni yaratacaksınız.

Galeta ununun poğaçaya kattığı eşsiz dokuyu keşfetmeye hazır mısınız? Bu tombik poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı taçlandırın. Hem lezzetli hem de doyurucu bu poğaçalar, tüm aileyi mutlu edecek.

Galeta Unlu Tombik Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı hamur dışına)
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

i̇çi için;

1 kase beyaz peynir

üzeri için;

1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta akı

Galeta Unlu Tombik Poğaça Nasıl Yapılır?

81 ilde uyuşturucu operasyonu: 194 zehir taciri yakalandı 81 ilde uyuşturucu operasyonu: 194 zehir taciri yakalandı

Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve iyice karıştırarak mayanın erimesini sağlayın.
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurunuzu yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elimizde açın.
Ortasına bir tatlı kaşığı beyaz peynir koyup hamurunuzu kapatarak yuvarlak şekil verin.
Önce yumurta beyazına, daha sonra galeta ununa bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
20 dakika oda sıcaklığında bekletin ve 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Kahvaltılarınız için hem lezzetli hem de pratik bir seçenek arıyorsanız, galeta unlu tombik poğaça tam da ihtiyacınız olan tarif. Yapımı kolay, lezzeti ise paha biçilemez olan bu poğaçalar, siz ve sevdikleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. Ev yapımı poğaçanın verdiği mutluluğu ve tatmin edici lezzeti keşfetmek için daha fazla beklemeyin. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!