Çay saatleriniz artık daha lezzetli ve renkli! Patatesli kek, hem doyurucu hem de kolay bir seçenek sunarak mutfakta geçirdiğiniz zamana değer katıyor. Bu tarif ile çayınızın yanında sunabileceğiniz eşsiz lezzetlerden birini keşfedin.

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanın zamanı! Patatesli kek ile çay saatlerinize farklı bir tat katmaya ne dersiniz? Bu özel tarif, hem kolay hem de lezzetli oluşuyla herkesi mutfağa davet ediyor.

Evinizde çay saatinin atmosferini değiştirecek bir tarif arıyorsanız, patatesli kek tam size göre! Pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu kek, tadıyla da tüm ailenizin beğenisini toplayacak. İşte patatesli kekin sırrı...

Patatesli Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Susam

Patatesli Kek Nasıl Yapılır?

1.     İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın.

2.     Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayıp hazır edin.

3.     Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.

4.     Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.

5.     En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.

6.     Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip malzemeyi dökün

7.     Üzerine susam döküp, 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

8.     Yaklaşık yarım saat sonra servis edin. İsteyen içine dereotu da koyabilir.

Patatesli Kek Püf Noktaları

·        Kekin daha çok kabarması için yumurtalar yüksek devirde iyice çırpılmalı.

·        Patatesin iyice pişmesi için küçük küçük küpler halinde kesilmeli.

·        Diğer malzemeler eklendikten sonra kaşık ya da spatula yardımı ile yumurtanın köpüğü söndürülmeden harç yavaş yavaş karıştırılmalı.

·        Patatesli kekin eşit şekilde yayılması için en önemli püf noktası, düzgün bir şekilde tepsi veya borcama yayılmasıdır.

·        Pişen patatesli kek, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenerek servis edilebilir.

Patatesli kek tarifiyle çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene dönüştürebilirsiniz. Hem pratik hem de doyurucu olan bu kek, misafirlerinizden tam not alacak. Kek yapmanın püf noktalarını takip ederek mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatabilirsiniz. Bu lezzetli tarifi denemek için daha fazla beklemeyin!

Editör: Haber Merkezi