Eğer kahvaltıda farklı ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, közlenmiş sebzelerle hazırlanan bu kahvaltılık sos tarifini denemelisiniz. Patlıcan ve biberin müthiş uyumuyla ortaya çıkan bu sos, sofralarınıza lezzet katacak. Kolay yapımı ve nefis tadıyla bu tarif vazgeçilmeziniz olacak.

Sabah kahvaltılarında yeni tatlar denemek isteyenler için harika bir önerimiz var: kahvaltılık sos tarifi! Közlenmiş patlıcan ve biberlerin birleşimiyle hazırlanan bu sos, lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Pratik yapımı ve muhteşem tadıyla bu sosu mutlaka deneyin.

Kahvaltılarınızı renklendirecek ve lezzetiyle büyüleyecek bir sos tarifine ne dersiniz? Közlenmiş sebzelerin enfes aromasıyla hazırlanan bu kahvaltılık sos, sabahlarınıza yepyeni bir tat katacak. Hem kolayca hazırlanan hem de çok lezzetli olan bu sosu mutlaka deneyin ve kahvaltılarınızı şölene çevirin.

MALZEMELER

2 kilogram patlıcan
2 kilogram etli kapya biber
2 kilogram domates
2 kilogram tarla domatesi
4 yemek kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kaya tuzu
2 tatlı kaşığı çemen tozu
2 tatlı kaşığı anık(anuh)

TARİF

Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

Patlıcan ve biberler yıkanıp közlenir. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabukları soyulur ve blenderdan geçirilir.
Domatesler dörde bölünür ve bir büyük tencereye alınır. Orta ateşte yarım saat kaynatılır, blenderdan geçirilir ve tekrar 35-40 dakika kadar daha kaynatılır.
Daha sonra blenderdan geçirilmiş patlıcan ve kapya biber, kaynayan domates sosuna eklenir. Tuz, sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatılmaya devam edilir.
Baharatları ve salçası da eklendikten sonra bir taşım daha kaynatılır ve sıcak sıcak kavanozlara doldurulup ağızları sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Bir gün sonra saklayacağınız rafa kaldırabilirsiniz.

Kahvaltılık sos tarifi, kolay yapımı ve eşsiz lezzeti ile sabah sofralarınızı şenlendirecek. Közlenmiş patlıcan ve biberlerin müthiş aromasıyla hazırlanan bu sos, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Pratikliği ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi mutlaka deneyin ve sofralarınıza tat katın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi