Sıcak yaz günlerinde tatlı krizlerinize en hafif çözüm: gelin pastası! Şerbetli tatlılara göre daha hafif yapısıyla ve pratik hazırlanışıyla öne çıkan bu tatlıyı evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte, yazın en sevilen tatlısı gelin pastası tarifi adım adım anlatımıyla karşınızda!

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi gelin pastası, yaz aylarında tatlı krizlerinizi çözecek en pratik seçeneklerden biri. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyen bu tatlıyı evde yapmak için gerekli malzemeler ve adım adım tarif burada. Şimdi gelin pastası yapımına geçme zamanı!

MALZEMELER

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için malzemeler:

2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi İçin malzemeler;

2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu un

Üzerini süslemek için malzemeler:

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: İzmir Köftesi nasıl yapılır? Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: İzmir Köftesi nasıl yapılır?

Hindistan cevizi
Çilek

TARİF

İlk olarak gelin pastasını yapmaya kekimizi hazırlamakla başlamalıyız. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sonrasında üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpmaya devam edin. Dikdörtgen borcamın dibini sıvı yağ ile yağlamalısınız.
Kekin harcını borcama boşaltın ve ıspatula ile güzelce yayın. Daha önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika pişirmeliyiz. Hazırlanan kekimizi alın ve soğumaya bırakın.
Muhallebisini hazırlamak için derin bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı alalım ve başından ayrılmadan karıştırarak pişirelim. Muhallebinin üzeri kaynayıp göz göz şekilde olduğunda ocaktan almalısınız. Muhallebi biraz ılıyınca içine toz krem şantiyi ekleyin ve mikserin yüksek ayarında çırpalım. Son olarak keki ıslatmak için uygun bir kapta soğuk süt ve şekeri karıştırın.
Hazırladığınız kekin üzerine kürdanla birkaç delik açmalısınız. Hazırladığımız şekerli karışımı kekin üzerine eşit gelecek şekilde gezdirin. Kek sütünü tamamen çekince üzerine muhallebiyi boşaltın. Üzeri kabuk tutmuş olan muhallebin üzerine her tarafına eşti gelecek şekilde hindistan cevizi ile kaplayın. Hazır olan gelin pastasını en az 3 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız.
İsteğinize bağlı olarak üzerini çilekle süsleyebilirsiniz.

Gelin pastası tarifiyle, yazın sıcak günlerinde tatlı krizlerinizi hafif bir lezzetle çözebilirsiniz. Ev yapımı bu nefis tatlı, pratik yapılışıyla ve harika tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu etmek için mutfağa adım atın ve gelin pastası yapımına başlayın. Afiyet olsun!