Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaokul öğrencilerine yönelik kitap okuma yarışması düzenleyecek.

TÜGVA Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik kitap okuma yarışması düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların ortaokul 5, 6, 8 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmanın başvuruları 15 Şubat – 15 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

TÜGVA´nın 5. ve 6. Sınıflar ile 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine ayrı kategorilerde 5'er kitap belirledi. Belirlenen kitaplar okunduktan sonra TÜGVA başvuru tarihlerinden sonra belirleyeceği bir zamanda kitapların içeriğinden illerde sınav yapacak. Her ilde dereceye giren öğrenciler arasında Türkiye genelinden tekrar sınava tabi tutularak dereceye giren öğrenciler belirlenecek. Dereceye giren öğrencilerden birinciye 9 bin lira, ikinciye 7 bin lira, üçüncüye ise 5 bin lira ödül verilecek. Danışman ödüllerinde ise birinciye 5 bin lira, ikinciye 4 bin lira, üçüncüye ise 3 bin lira ödül verilecek.

TÜGVA´nın öğrenci gruplarına göre 5 ve 6. sınıf öğrencileri Anonim Eser Dede Korkut Hikayeleri, Melih Tuğtağ´dan Dikkat İcat Çıkabilir, Richard Bach´tan Martı, Ömer Seyfettin´den İlk Namaz ve Cahit Zarifoğlu´dan Serçe Kuş kitaplarını okuyacak. 7 ve 8. Sınıf öğrenciler ise Tarık Buğra´dan Osmancık, İlknur Koç Aytaç´tan Kudüslü Ömer, Bestami Yazgan´dan Bu Vatan Bizim, Necip Fazıl Kısakürek´ten Sabır Taşı ve Yavuz Bahadıroğlu´ndan Endülüs´e Veda kitaplarını okuyarak sınava tabi tutulacaklar.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler www.tugva.org adresinden 15 Şubat – 15 Nisan tarihleri arasında başvuru yapabilirler.