Osmancık İlçesi Yazı Mahallesi Org. Ahmet Çörekçi Caddesi'nde 8 yıldır manavlık yapan Yusuf Akıncı sahipsiz ve kimsesiz sokak hayvanları için yardım kampanyasını sürdürerek, hayvanların karınlarının doymasını sağlıyor.

Daha önceki yıllarda da sokak hayvanları için elinde gelen yardımı yapan esnaf Yusuf Akıncı bu yılda 'Sokak Hayvanları Yardım Kumbarası' kurarak kampanyasına devam ediyor.

Yusuf Akıncı, dükkanı Hisar Manav'ın önüne bir kumbara yaptırarak, yardımseverlerden toplanan bu paralar ile mama alarak, sahipsiz kedi ve köpekleri besliyor. Ayrıca hastalanan hayvanları veterinere götürerek tedavi ettiren Akıncı, hayvanları çok sevdiğini ve sahipsiz hayvanların özellikle kış ayında beslenebilmesi için elinden geleni yaptığını söyledi.

Yusuf Akıncı, "8 yıldır Osmancık’ta manav işletmeciliği yapıyorum. Hayvanları çok sevdiğimden dolayı dükkanın önüne kumbara koyarak halkımızdan sokak hayvanlarına destek olmalarını istiyorum. Sokak hayvanlarına mama alıyorum. Onları doyurmak için elimden geleni yapıyorum. Peygamber efendimizin hadis de buyurduğu gibi, "Yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de sizlere merhamet etsin."Hadisine uyuyorum. Hasta kedi ve köpekler için yardımda bulunan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum’’ şeklinde ifadelerde bulundu.

Her ay açılan kumbaradaki paralar ile sokak hayvanlarına mama ve veteriner ihtiyaçları karşılıyor. Emeği geçen tüm duyarlı hayvanseverler sayesinde karınlarını doyuran kedi ve köpekler soğuk kış aylarında sayelerinde mağdur olmuyor.