Başkanlığını Tevfik Göktürk'ün yaptığı Dünya Çorumlular Platformu'nun düzenlediği ve geleneksel hale gelmiş olan "Her ayın 19'u Çorumlular Günü" etkinliğinin 36'ncısı 19 Aralık 2017 günü akşamı saat 19:19 Çorumlu Ses Sanatçısı Cemalettin Kurtoğlu'na ait olan Kartal Cevizli'deki Bizim Ora Kafe & Restaurant'da gerçekleşti.

100'ün üzerinde Çorumlunun katıldığı gecede şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Başkan Tevfik Göktürk katılımcıları selamlayarak açılış konuşması yaptı.

Göktürk, 3 yıldır düzenlemekte oldukları Çorumlular Gününe katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Konuşmasında; birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini vurgulayan Göktürk, "Öncelikle vilayetler kendi dayanışmalarını sağlarsa Türkiye çatısında milli birlik kendiliğinden oluşacaktır. Bunun için de biz Çorumlular için "Her ayın 19'u Çorumlular Günü" bir araya gelmeliyiz, bu husus çok önemlidir’’ ifadesini kullandı.

Başkan Tevfik Göktürk'ün açılış konuşmasının sonunda "bugün ayın 19'u günlerden ÇORUM" sloganı atıldı.

Yemekler yendikten sonra, gecenin sunucusu Kadıköy Belediyesi Spor Müdür Yardımcısı Hüseyin Akmaz tarafından katılımcılar tanıtıldı ve konuşmacılara söz verildi.

Geceye misafir olarak katılan Eskişehirliler Federasyonu ve Kartal bölgesindeki STK'lar Federasyon Başkanı Mehmet Çetinkaya, konuşmasında bu coşkulu ortamı tasvir ederek bu tür gecelerin önemini anlattı.

Kasım-2017 Çorumlusu Yunus Özsoy'a plaketi takdim edildikten sonra tüm katılımcılarla Çorumlular Günü ailesi fotoğrafları çekildi.

Ses Sanatçısı Cemalettin Kurtoğlu, Piyanist Ercan Çakıroğlu'nun eşliğinde şarkılarıyla katılımcıları coşturduğu gece saat 23:00 sularında sona erdi.