Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, saat 12.10'da başladı.

Türkiye'nin en kıdemli askerlerinden biri ve Osmancıklı olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için en güçlü adaylar arasında bulunuyor.

Kara Kuvvetleri Komutanının Genelkurmay Başkanlığına atanması ve Kara Kuvvetleri Komutanlarının birçoğunun geçmişte 1. Ordu Komutanı olarak görev yapmış olmaları, Orgeneral Sivri'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanma ihtimalini güçlendiriyor.

Eğer Sivri, Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanırsa, bu durumun sonraki süreçte Genelkurmay Başkanlığına atanmasının da önünü açabileceği düşünülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katılıyor.

ORGENERAL ALİ SİVRİ VE 2 DEVRE ARKADAŞI EN GÜÇLÜ ADAYLAR

YAŞ'ta gündeme gelmesi beklenen başlıklardan biri de Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığına getirilecek isim.

Bu göreve, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ya da yeni bir isim atanacak.

Genelkurmay Başkanı olabilecek isimler arasında 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu bulunuyor.

Harp Okulu'nun 1981 mezunu üç devre arkadaşı arasından Metin Gürak 2020'de, Sivri ve Bayraktaroğlu ise 2021'de orgeneralliğe terfi etmişti.

Avsever'in Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmaması durumunda görevde bekleme süresi ve yaş haddinden emekliye ayrılması bekleniyor.

Çorum'da 98 araç trafikten men edildi, 9 Milyon TL ceza kesildi! Çorum'da 98 araç trafikten men edildi, 9 Milyon TL ceza kesildi!

ORGENERAL ALİ SİVRİ KİMDİR?

Orgeneral Ali Sivri, 10 Eylül 1961 tarihinde Çorum'un Osmancık ilçesinde doğdu.

1981 yılında Kara Harp Okulundan, 1982'de ise Topçu ve Füze Okulundan mezun oldu.

Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu.