Sungurlu’ya bağlı Yarım Söğüt köyüne yapılacak olan tarımsal sulama göleti için çalışmalar başladı. İş makinaları gölet yapılacak alanda çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı Metin Özsarı, beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Kaplan ve Alaettin Tosundereoğlu ile birlikte gölet yapılacak alanını ziyaret etti. Başkan Metin Özsarı, burada yetkililerden bilgiler alarak çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

“BU YIL İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK”

Sulama göleti hakkında bilgiler veren Özsarı, “Gölet için yüklenici firma tarafından iş makinaları çalışmalarına başladı. Gölet tahmini bu yıl içerisinde teslim edilecek. Sungurlumuza hayırlı olsun” dedi. 

KURU TARIMDAN SULU TARIMA GEÇİLECEK”

Özsarı, bu projenin hayata geçmesiyle seçilen sulama yöntemi ile toprak ve su kaynakları korunarak sürdürülebilir tarım olanakları oluşturulacağını ve söz konusu alanda bitki deseni de değişecek olup, kuru tarımdan sulu tarıma geçilmiş olacağını vurguladı.

Özsarı, “Göletin hayata geçmesiyle bölge canlanacak. Suyun günümüzde çok kıymetli olduğu da hesaba katılırsa gölet yapmak, suyu depolamak ve tasarruflu kullanmak bakımından önemlidir. Artık vatandaşlar göletin tamamlanıp su tutmasıyla sulu tarıma yönelecek. Ayrıca bölge ekonomisine katkı sağlayacak.” diye konuştu. 

Çorum'da elektrik kaçağı faciası: Elektrik akıma kapılan kadın ve çocuk hastanelik oldu Çorum'da elektrik kaçağı faciası: Elektrik akıma kapılan kadın ve çocuk hastanelik oldu

İlçe Başkanı Metin Özsarı, “AK Parti İl Başkanımız Sayın Murat Günay, AK Parti Çorum Milletvekillerimiz Sayın Yusuf Ahlatcı, Sayın Oğuzhan Kaya, Çorum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi yapılan çalışmaları ve projeleri yakından takip ediyor, gerekeni yapıyor. Kendilerine ilçemiz adına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.