Fındıklı kurabiye, hem pratik hem de nefis bir seçenektir. Bu tarif sayesinde çay saatleriniz daha keyifli geçecek ve misafirlerinize sunacağınız lezzetlerle onları şaşırtacaksınız.

Ev yapımı fındıklı kurabiye, kısa sürede hazırlanabilir ve sofranıza renk katar. Fındık ve tereyağının muhteşem uyumu, bu kurabiyeyi özel günlerinizin de vazgeçilmezi yapacak.

Fındıklı kurabiye, mutfakta sık sık tercih edilen lezzetlerden biridir. Bu basit tarifle, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz fındıklı kurabiyeler, her yudumda mutluluk vaad ediyor.

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Ağızda efsane tat bırakan Acılı Kahvaltılık Sos tarifi Ağızda efsane tat bırakan Acılı Kahvaltılık Sos tarifi

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Fındıklı kurabiye, pratikliği ve lezzetiyle her zaman favoriniz olmaya adaydır. Bu basit tariflerle, evinizde tatlı bir hava yaratabilir ve sevdiklerinize küçük ama etkili bir mutluluk sunabilirsiniz. Çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olan bu kurabiyeler, her lokmada fındıklı bir lezzet sunar!