Kademeli emeklilik bekleyen 4 milyon civarında mağdur olduğunu hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Tahtasız, şunları söyledi:

“Uzun mücadele sonunda 3 Mart 2023 tarihinde yeniden düzenlenen EYT yasası tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlemesi yerine sadece 8 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalıları kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçti. Bu düzenleme bir gün dahi işe geç başlamış olsa bile emeklilik süresinde yirmi yılı bulan farkların oluşmasına sebep olmuştur. Vatandaşlarımızın bir gün geç girişle on yıl, yirmi yıl sonra emekli olmaları sizin vicdanınıza sığıyor mu? Bu haksızlık sizin adalet kavramınızla örtüşüyor mu? Bu adaletsiz düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. 4 milyon civarında mağdurun gözü kulağı Mecliste. Tabii, görürseniz ve duyarsanız.”

7200 GÜN PRİM SÖZÜ DE YERİNE GETİRİLMEDİ

AKP iktidarının seçimden önce çok sayıda söz verdiğini ancak bunların bir çoğunun yerine getirilmediğini ifade eden Mehmet Tahtasız, “AKP seçimden önce çok sayıda söz verdi; kimini oy uğruna seçim öncesi yerine getirdi, birçoğunu da seçim sonrası unuttu. Sayın Cumhurbaşkanı esnafımıza 7200 prim gün üzerinden emeklilik sözü vermişti, seçim üzerinden beş ay geçti, bu sözün gereği yerine getirilmedi. Esnafımız 7200 prim günle ilgili kanunun bir an önce çıkmasını bekliyor” dedi.