Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, terörle mücadele çalışmaları çerçevesinde DEAŞ silahlı terör örgütü adına faaliyette bulundukları tespit edilen 14 şahısın yakalanarak sınır dışı edildiğini söyledi.

Vali Dağlı, düzenlediği basın toplantısında Çorum’un son 4 aylık asayiş durumunu değerlendirdi.

Dağlı, “Sorumluluk bölgemizde 57 düzensiz göçmen yakalanmış olup gerekli işlemler yapılmıştır” dedi.

Göreve geldiği süre içerisinde asayiş ve güvenliğin sağlanması amacıyla, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen görevler ve yapılan operasyonlar çerçevesinde asayiş birimlerince 25 bin 281 adet devriye faaliyeti, 410 adet şok uygulama, 276 adet huzur uygulaması gerçekleştirildiğini açıklayan Vali Dağlı, bu uygulamalarda 434 bin 189 şahıs, 39 bin 341 aracın sorgulandığını, çeşitli suçlardan haklarında adli makamlarca yakalama kararı bulunan 1342 şahsın yakalandığını, kayıp olarak aranan 112 şahsın ise bulunduğunu belirtti. 

Çorum'da feci trafik kazası! Genç kadın hayatını kaybetti, sürücü yaralı Çorum'da feci trafik kazası! Genç kadın hayatını kaybetti, sürücü yaralı

Yürütülen çalışmalarda; 166 adet ruhsatsız tabanca, 112 adet av tüfeği, 42 adet kurusıkı tabanca ve bu silahlara ait 2 bin 837 adet çeşitli çap ve markalarda fişek ele geçirildiğini bildiren Vali Dağlı, 112 kayıp çocuğun da bulunarak ailelerine teslim edildiğini ayrıca okul önlerinde yapılan uygulamalar dışında okul çevrelerinde bulunan tekel bayileri ile oyun eğlence alanlarında toplam 230 denetleme yapıldığını ifade etti.

Dağlı, “üniversite öğrencilerine ve KYK Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda görev yapan özel güvenlik görevlilerine terör örgütleri hakkında bilgilendirme faaliyetleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde 12 bin 460 öğrenci ve çalışanımıza ulaşılmıştır” dedi.
Vali Dağlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca toplumsal iletişimin en önemli unsurlarından olan merkez mahalle muhtarları ve ilgili esnaf odaları başkanları ile düzenli olarak her ay toplantılar yapılmakta, buradan sağlanan geri dönüşler güvenlik politikamızda önemli bir unsur olarakdeğerlendirilmektedir. Aile içi şiddet olaylarında toplam 1068 tedbir kararı uygulanmıştır. 38 bin 550 vatandaşımıza KADES ve UYUMA projeleri ile ilgili bilgilendirme çalışmaları ve sosyal etkinlikler düzenlenmiştir. Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Sungurlu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda toplam 3 bin 65 hükümlü ve tutuklu bulunmaktadır. Dönem içerisinde il içi ve il dışı olmak üzere bin 304 sevk ve nakil devriyesi icra edilerek, 4 bin 830 hükümlü/tutuklunun infaz kurumları ve hastanelere sevk ve nakli sağlanmıştır. Hükümlü/tutuklu ziyaretine gelen şahıs sorgularında 41 şahıs yakalanmıştır. Çevre, doğa ve hayvanların korunması faaliyetlerinde Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından 93 olaya müdahale edilmiş; çevre, doğa ve hayvanlara zarar veren şahıslar hakkında adli ve idari işlem uygulanmıştır. Söz konusu olaylarda 2 adet serpme ağa, 3 bin 630 metre misina ağ ve 480 kilo muhtelif cins balığa el konulmuştur. Çevre ve doğal hayatın korunması ile ilgili olarak 7 okulda 824 öğrenciye ve 437 vatandaşa eğitim verilmiştir. Sorumluluk bölgemizde 57 düzensiz göçmen yakalanmış olup gerekli işlemler yapılmıştır.”