Pilav, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından. Peki, herkesin bayıldığı tane tane ve lezzetli bir pilavı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte karşınızda Osmancık pirinç pilavı tarifi!

Sofralarınızı şenlendirecek, misafirlerinizi mest edecek bir tarif arayışındaysanız, tereyağlı ve tavuk suyu ile zenginleştirilmiş Osmancık pirinç pilavımız tam size göre.

Lezzetli bir pilav yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Osmancık pirinci ile hazırlanan bu pilav tarifi, yemeklerinize eşlik edecek muhteşem bir lezzet sunuyor.

Tane Tane Osmancık Pirinç Pilavı Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı Osmancık Pirinci
1,5 su bardağı ılık su
1 bardak tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

TARİF:

1. Bir su bardağı Osmancık Pirinci soğuk suda 10 dakika beklettikten sonra süzün.
2. Tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
3. Tavuk suyunu ısıtın.
4. Isınan tereyağı ve sıvı yağın içerisine pirinçleri ilave edip az biraz kavurun.
5. Tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.  
6. Pirinçler göz göz olduktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Kahvaltıların yıldızı: Bulut Omlet nasıl yapılır? Kahvaltıların yıldızı: Bulut Omlet nasıl yapılır?

Osmancık pirinç pilavı tarifimizi denedikten sonra, pilav yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu göreceksiniz. Tavuk suyu ve tereyağının lezzetiyle buluşan bu pilav, tane tane yapısıyla sofralarınızın yıldızı olacak. Tarifimizi deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz yaşayın. Afiyet olsun!