Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verdi:

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Elde edilen bu şanlı zafer ile ulusumuz, tüm dünyaya ve emperyalist güçlere şartlar ne olursa olsun bağımsızlıktan ve hürriyetten ödün vermeyeceğini haykırmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, bundan tam 101 yıl önce bugün, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da, eşsiz bir zaferle dünyaya ilan etmiştir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün 'Ya istiklal ya ölüm' emri, milletimizin genlerinde bulunan özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile bütünleşerek, esaret zincirlerini söküp atmıştır.

30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir. Dumlupınar'da yakılan ışık, hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de Halkçı, Devletçi Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Laik, ve Devrimci ilkeleri savunmaya, özgürlük ve bağımsızlığımıza millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlılıkla çalışmaya  devam etmekteyiz.

Ulu Önder Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk Emperyalizme karşı, o günkü mücadeleniz  bugün de aynı inanç ve kararlılıkla yolumuzu aydınlatmaktadır. Tam bağımsız, demokratik, laik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ebedi yürüyüşü ve mücadelemize, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."