Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bünyesine mühendis, tekniker, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile birlikte farklı destek personeli ünvanlarında sözleşmeli personel eklemeyi planlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda, bakanlığın söz konusu personel alımına dair detaylarına yer verildi.

Kestel için OSB'ye bir tepki de Bursa Platformu'ndan Kestel için OSB'ye bir tepki de Bursa Platformu'ndan

Başvuru süreci 18 Eylül itibariyle başladı. Başvuracak adayların Türk vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, kamu haklarından mahrum olmamak ve askerlikle ilişiği bulunmamak gibi genel şartlara ek olarak, ilanda belirtilen özel şartları da taşıması gerekiyor. Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen bazı suçlardan mahkum olmamak da başvuru şartları arasında yer alıyor.

Başvuru tarihleri ise 18 Eylül 2023'ten 29 Eylül 2023'e kadar olarak belirlendi. Adaylar, başvurularını Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı platformu üzerinden gerçekleştirecek. Şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyeceği, adayların sadece bir başvuru hakkına sahip olacakları belirtildi.

Bakanlık, bu personel alımı ile birlikte altyapı ve ulaşım projelerini daha etkin bir şekilde yürütmeyi hedefliyor. Hem teknik hem de destek personeli alımı ile çalışmaların daha hızlı ve verimli bir şekilde devam edeceği öngörülüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bu alımı, kamu kurumlarındaki personel ihtiyacını karşılamak ve projelerin etkinliğini artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Adayların başvuru şartlarına dikkatle göz atması ve ilanın detaylarını incelemesi öneriliyor.