ADD’nin Olağan Genel Kurulu dernek merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Bekir Özsaçmacı’nın yaptığı genel kurulda Hasan Ali Kalayoğlu ile Tarık Aktaş da katip üye olarak görev aldı.

Genel Kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Genel Kurula; CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Mimar H. Levent Çöphüseyinoğlu, CHP önceki dönem il başkanlarından Ümit Er, Hasan Eray Tafekçi, Cengiz Atlas, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi Adayları, CHP İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayları Kamil Deveci, Aziz Önal, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile dernek üyeleri katıldı.

Gelir-gider bilançoları, denetim kurulu raporu ve faaliyet raporunun okunarak ibra edilmesinin ardından sırasıyla ADD Başkanı Uğur Demirer, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ve CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, birer selamlama konuşması yaptılar. Bazı dernek üyeleri de söz alarak gündeme ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Hürmetçi Sazlığı için özel çalıştay Hürmetçi Sazlığı için özel çalıştay

İŞTE YENİ YÖNETİM

Daha sonra yapılan seçim sonrası ise mevcut ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer yönetimindeki liste göreve seçildi. Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri ile Genel Merkez delegeleri çarşaf liste usulü ile yapılan seçimle belirlendi.

Uğur Demirer Başkanlığı’ndaki derneğin Yönetim Kurulu; Yıldırım Çıtak, Ali Aslan Koçak, Güngör Atak, Emine Aydaş, Türkmen Aksoy ve Kubilay Olcan’dan oluşurken, Denetim Kurulu; Orhan Ateş, Ahmet Ceyhan ve Tansel Küçüker’den oluştu. Disiplin Kurulu; Çağdaş Doğan, Cengiz Karabıdak ve Halil İbrahim Kaçay, Genel Merkez Delegeleri ise Yıldırım Çıtak, Güngör Atak ve Hasan Eray Tüfekçi’den oluştu.

Yönetim organları, önümüzdeki günlerde kendi arasında görev dağılımı yapacak.

“ATATÜRK VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKALIM”

Genel kurulda bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer, Cumhuriyetin kurucu felsefesinin taarruz altında olduğunu, Cumhuriyet değerlerine saldırının her geçen gün arttığını dile getirerek, “Cumhuriyete, Atatürk’ün topluma kazandırdığı değerlere sahip çıkmak hepimizin birincil görevidir” dedi.

Uğur Demirer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti, işgale karşı verilmiş bir bağımsızlık savaşının zaferi üzerine kurulmuştur. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrası belirlediği temel hedef yoksulluk ve cehalet savaşıdır.

Ekonomi alanında yabancıların elindeki kuruluşlar satın alınarak millileştirilirken, yolu, elektriği, doktoru olmayan, verem, sıtma, frengi gibi hastalıkların yaygın olduğu, 40 bin köyün 38 bininde okulun olmadığı bir Türkiye’den toplumun giyimden enerjiye, ulaşıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kurulan Kamu İktisadi Devlet Teşekkülleri, küreselleşme adıyla 24 Ocak 1980’de uygulamaya başlanılan neoliberal politikalarla haraç mezat yabancı sermayeye devredilmiştir. Eğitimde ise kalite düşmüş, 1950’li yılların ilkokul mezunlarının kültür ve bilgisine sahip olmayan yüksek öğrenimli insan modeli ortaya çıkmıştır.

Neoliberal politikaların uygulanabilirliğini sağlamak için cumhuriyet aydınları kıyıma ve kırıma uğratılmıştır.

Cumhuriyetin kurucu felsefesi bir taarruz altındadır. Cumhuriyete, Atatürk’ün topluma kazandırdığı değerlere sahip çıkmak hepimizin birincil görevidir. Türk Ocakları, Halkevi, halk odaları görevini yüklenebilecek özellikte olan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sahip çıkmak gerekir.”

Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Çıtak ise “20 Şubat 2024 tarihinde Şevki Yılmaz adlı şahıs, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına ağza alınmayacak, haddi aşan sözlerde bulunmuştur. Ülkenin kurucusuna hakaret edenler neden görmezden gelinmektedir. Atatürk ilkelerine inanmış bir birey olarak Şevki Yılmaz adlı şahsı kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” ifadesini kullandı.

Milletvekili Mehmet Tahtasız ile CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz da yaptıkları konuşmalarda Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine yapılan saldırıları eleştirerek, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlanmak gerektiğini dile getirdi.