Son yıllarda gerçekleştirdiği atılımla yalnızca kuyumculuk ve mücevherat sektörünün değil Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri haline gelen Ahlatcı Holding, Türkiye'nin altın ihracat şampiyonu oldu.

Çorum'da tüp kontrolü felakete dönüştü: Çakmakla kontrol edilen tüp patladı! Çorum'da tüp kontrolü felakete dönüştü: Çakmakla kontrol edilen tüp patladı!

Ahlatcı Holding, sektörünün toplam ihracatının önemli bir bölümünü tek başına gerçekleştirerek, Türkiye'nin en büyük altın ihracatçısı unvanını kazandı.

Ahmet Ahlatcı, "Ahlatcı Kuyumculuk olarak gerek iç pazarda gerekse dış pazarlarda büyümeye devam ediyoruz. Türkiye'nin en büyük altın ihracatçısı konumundayız. Bu başarının elde edilmesinde katkısı bulunan bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Çorum, mücevher ihracatının üssü

Ahlatcı, "Bundan yalnızca birkaç sene önce alanında dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip, dev ölçekli altın fabrikamızı hayata geçirmiştik. Anadolu'nun kalbinde, Çorum'da işlenen altınlar artık dünyanın dört bir yanındaki kadınların zarafetlerini süslüyor. Bu bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Ortaya koyduğumuz rakamlarla artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Çorum mücevher ihracatının üssü haline geldi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kuyumculuk sektörü, son yıllarda gerçekleştirilen atılımlarla dikkat çekiyor. Sektörün lideri Ahlatcı Holding ve iştiraki Ahlatcı Kuyumculuk, altın ihracatında elde ettikleri başarılarla bu trendin en önemli isimlerinden biri oldu. Yenilikçi ve dinamik bir yaklaşımla faaliyetlerini sürdüren şirket, Türkiye'nin kuyumculuk sektörünün gelişimine katkıda bulunuyor.