Saadet Partisi Çorum İl Sosyal İşler Başkanı Eyyüp Ergün, emeklilere verilen zamlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor? Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor?

“Emeklilerimizin açlık sınırı altında bir maaşa mahkûm edilmesi asla kabul edilemez” diyen Ergün, “Ülkemizin durumu ortadadır, süslü sözlerle, yandaş basın ve medyanın aracılığı ile oluşturulan pembe tablolarla bu gerçekler asla örtülemez” dedi

Ergün, “Hükümet ve yandaşı kadrolar iflas etmiştir ve bu İflas, kokteyl partileri düzenleyerek saklanamaz. Açlık sınırı altında inim inim inleyen, ev kirasını dahi ödeyemeyecek durumdaki emeklimiz yok sayıldı.  Millet uzay dolmuşuna bakarken arka planda 6 milyon metre kare orman alanı imara açıldı, 50 milyon dolara tank palet fabrikasını satanlar 55 milyon dolara uzaya bilet aldı, dağda asker, şehirde depremzede çadırda iken Muğla'daki saraya 725 milyon TL, Bitlis'tekine ise 1 milyar 219 milyon TL harcandı, saray sefası sürmek için emeklinin 2008 deki kök maaşını %70 den ,% 30 düşürdüler ve sistemli şekilde Hak gaspı yaptılar. Maalesef halkımızda bu durumu bilmeden alkışladı oyu ile destekledi” açıklamalarında bulundu.

HALK TEDBİR ALMALI!

Eyyüp Ergün, “Şiddetle uyaran, imkanlar asfalta ve betona gömülürken ,  gün gelecek asfalt ve betonun yenmediğini anlayacaksınız diyen Saadet Partililer ve Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu iktidar yandaşlarının kışkırtmaları üzerine dışlanıyordu.  Zaman bizi haklı çıkarmıştır, çiftçi esnaf emekli açlık sınırındadır, memur ise sallantıdadır. Değerli halkımıza yaklaşan yerel seçim son fırsattır. Bu seçim iktidarın son seçimidir, dertleri hizmet değil son genel seçimdeki çöküşün açığa çıkmamasıdır, bu seçimde de düşüş yaşarlarsa genel seçim tartışmalara açılır, iktidarın korkusu da tamda budur, yerel seçimden sonra 4 sene seçim yoktur, halk bir tedbir almaz ise maalesef 80 milyon,  emeklinin durumuna düşecektir” ifadelerine yer verdi. 

‘MİLLETİMİZ ASLA UMUTSUZ DEĞİLDİR’

Ergün, “Bu düzen böyle gitmez, ülke resmen soyuluyor, tüm deprem bölgesinin ayağa kalkması için gereken para 105 milyar dolardır, iktidar ise depremden sonra sadece faize 130 milyar dolar ödemiştir, buna can dayanmaz, bu acı gerçekler uzay tiyatrolar ile asla örtülemez. Son olarak şunu belirtmek isterim ki Bu seçim Hayatî bir seçimdir, ya Yaşanabilir bir Türkiye için adım atacağız ya da tüm ülke toptan emekli olacağız. Milletimiz asla umutsuz değildir.  Derdi derdi bilen çözer, bunu Milli Görüşçüler öncede başarmıştır, tüm milletimize hayırlı, şuurlu ve onurlu bir gelecek dileriz. Yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya kurmak dileğiyle” diye sözlerine ekledi.