Şerbetli tatlı severler için mükemmel bir seçenek olan kalburabastı, lezzeti ve kolay yapımıyla bilinir. İşte malzemeleri ve hazırlık aşamalarıyla kalburabastı yapmanın yolları.

Geleneksel Türk tatlılarından kalburabastı, ceviz ve şerbetin muhteşem uyumuyla dikkat çeker. Bu rehberde, kalburabastı tarifi ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Ev yapımı bir tatlı olan kalburabastı, özel günlerde ya da günlük tatlı ihtiyacınızı karşılamak için ideal bir seçenektir. Şimdi bu enfes tatlıyı nasıl yapabileceğinizi keşfedin.

MALZEMELER

120 gram oda sıcaklığında tereyağı (8 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı karbonat
3-4 damla limon

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi için:

120 gram ceviz içi

Servisi için:

2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: İzmir Köftesi nasıl yapılır? Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: İzmir Köftesi nasıl yapılır?

TARİF

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırarak kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra limon suyu sıkarak kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı için, un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
Karbonatın üzerine limonu sıkın ve köpürmesini sağlayın.
Azar azar unu ilave edin. Kıvamına göre 3,5-4 su bardağı kadar alacaktır.
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparın ve yuvarlayın. İsterseniz süzgeçte ya da kesme aparatının üzerine bastırarak şekil almasını sağlayın.
Cevizi ortasına koyarak nazikçe birleştirin.
Fırın tepsinize dizin, önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 25- 30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis edin.

Kalburabastı, hem şık sunumu hem de eşsiz lezzetiyle her sofranın yıldızı olmaya adaydır. Yukarıdaki tarif ve önerilerle, bu geleneksel tatlıyı kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilir, tatlı menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!