Evinizde haşhaşlı çörek yaparak sabah kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz. Bu tarifle, haşhaşın eşsiz lezzetini çöreğinizde hissedebilirsiniz.

Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek haşhaşlı çörek tarifi ile tanışmaya hazır olun. Bu basit ve lezzetli tarif, tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya (Yoksa yarım paket yaş maya)
7-7,5 su bardağı un (Kontrollü)

Arası için;

İç dolgusuyla damak çatlatan lezzet: Atom Kurabiye nasıl yapılır? İç dolgusuyla damak çatlatan lezzet: Atom Kurabiye nasıl yapılır?

1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
Yarım çay bardağı ceviz kırığı (kullanmayabilirsiniz)

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatıp mayalamaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 6 bezeye ayıralım. İster elle ister merdaneyle hafif yağlayarak açalım.
Bütün bezeleri aynı şekilde açalım.
İç harç malzemelerini karıştıralım.
Tezgaha açtığımız bezeyi alıp sostan bolca sürelim.
Ardından diğer bezeyi üzerine kapatalım.
Tekrar sos tekrar beze son bezeye kadar bu işlemi yapalım.
Son bezeye harç sürmeden hamuru elimizle bastırarak kare şeklinde açalım.
Kesme aparatıyla keselim.
Hamuru 2’ye katlayıp kendi etrafında burarak rulo şeklinde saralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizelim.
Tepside 10 dakika mayalandıralım.
Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim.

Evde haşhaşlı çörek yapmak, kahvaltılarınıza lezzet katmanın yanı sıra, ailece keyifli zaman geçirmenizi de sağlar. Bu tarif ile haşhaşlı çöreklerinizi nasıl daha lezzetli ve çıtır çıtır yapabileceğinizi öğrendiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı; malzemeleriniz hazırsa, haydi başlayalım! Afiyet olsun!