Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler

Eğer siz de evde lezzetli ve pratik bir şeyler yapmak istiyorsanız, bu tortilla tarifi tam size göre! Meksika'nın geleneksel lezzetlerinden biri olan tortilla ekmeğini kendi mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz.

Mısır ununun eşsiz lezzeti ve tortillanın pratikliği bir araya geldiğinde, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı gelmiş demektir. İşte adım adım ev yapımı tortilla tarifi!

Meksika mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden tortillayı evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu detaylı rehberle, mısır ununun lezzetini evinizde yaşayın ve tortilla yapmanın keyfini çıkarın.

TORTİLLA NEDİR, TORTİLLA EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1. 5 su bardağı un

Yarım su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz

TARİF

Karıştırma kabımızın içerisine yoğurt, tuz, mısır unumuzu ve ılık suyumuzu koyup yavaş yavaş normal unumuzu ekliyoruz.
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra teflon tavamızı ocağımızın orta bölümüne alıyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük bezeler alıp unladığımız tezgahımız da oklava veya merdane ile ince olacak şekilde servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Orta ateşte ısınan tavamızda iki tarafı da iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Artık Meksika'nın eşsiz lezzetlerinden biri olan tortillayı evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu tarifle, mısır ununun lezzetini ve tortillanın pratikliğini bir arada deneyimleyeceksiniz. Umarım bu tarif, sofralarınızı renklendirir ve lezzet dolu anlar yaşatır. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi