Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan bu hizmet, Sivas ve Ankara arasında seyahat etmek isteyen vatandaşların seyahat sürelerini önemli ölçüde kısaltıyor ve konforlu bir yolculuk sunuyor. Öte yandan, Ankara-Sivas YHT hattının faaliyete geçmesiyle birlikte Tokat'tan Ankara'ya seyahat etmek isteyen vatandaşlar da daha ekonomik bir alternatif bulmuş oldu.

Tokat'tan Ankara'ya otobüsle gitmek isteyenler için bilet fiyatı 400 lira iken, aynı yolculuk Sivas üzerinden YHT ile yapıldığında toplam maliyet 360 lira olacak. Yolculuk için gerekli olan 120 lira değerindeki Tokat-Sivas arası yolcu otobüsü bileti ve 240 lira değerindeki YHT bileti TCDD sitesinden kolayca satın alınabiliyor.

Ankara-Sivas YHT hattında yer bulmanın zor olduğu dönemler geride kaldı. 27 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında açılışa özel olarak ücretsiz olan ve yoğun talep gören YHT seferleri, 1 Haziran'dan itibaren ücretli oldu. Bu değişiklikle birlikte, seferlere saatler kala bile bilet bulmak artık mümkün hale geldi.

YHT seferlerinin, özellikle Anadolu'daki birçok şehir için hızlı, konforlu ve ekonomik bir seyahat alternatifi sunma potansiyeli taşıdığı belirtiliyor. 

Hıdırellez coşkusuna Başkan Zeyrek de ortak oldu Hıdırellez coşkusuna Başkan Zeyrek de ortak oldu

Haber Merkezi