Sivas - Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında Yıldızeli durağının bulunmaması nedeniyle, Tokatlılar Sivas üzerinden seyahat etmek zorunda kalıyordu. Yapılan son çalışmalar neticesinde, YHT Yıldızeli Durağı'nın inşası neredeyse tamamlanma aşamasına geldi ve bu yıl sonuna kadar açılması planlanıyordu. Ancak, çalışmaların tamamlanamaması sebebiyle açılışı önümüzdeki yıla kaldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas arasındaki ilk hızlı tren hattı projesinin, Yıldızeli durağının yüzde 80 tamamlanma oranı ile entegrasyonu sayesinde büyüyeceğini belirtmişti. Ayrıca Yerköy, Sorgun, Akdağmadeni ve Elmadağ'da yeni istasyon çalışmalarının devam ettiğini ve bunların da bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını talimat verdiğini dile getirmişti.

Türkiye'nn mega projelerinden

Tokat'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 kişi tutuklandı Tokat'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 kişi tutuklandı

yuksekhizliyhtd

Türkiye'nin mega projelerinden birisi olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı, 26 Nisan'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle hizmete alındı. Toplam 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel ile 27 kilometre uzunluğunda 49 viyadük, 217 alt-üstgeçit, 611 adet köprü ve menfez yapılan hat sayesinde 12 saatlik yolculuk süresi 2,30 saate indi.