Tokat'ın Niksar ilçesindeki 150 dönüm arazide ekilen ıspanakların hasadı, çiftçileri ve tüketicileri memnun etti. Emice Tarım tarafından yürütülen bu deneme üretimi, bölgedeki iklim ve toprak yapısının ürün kalitesini artırarak yüzde yüz başarı sağladı. Hasat edilen ıspanaklar, Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılıyor. Niksar'daki tarlalarda kilosu 7 lira olan ıspanak, marketlerde 12 liradan tüketiciyle buluşuyor.

Emice Tarım İşletmecisi Mehmet Seyrekoğlu, havaların soğumasıyla ıspanağa olan ilginin arttığını belirtti. Tokat'ta üretilen ıspanakların, başta Karadeniz olmak üzere İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerine gönderildiğini vurgulayan Seyrekoğlu, ürünlerin pazarlamacı firmalar ve market zincirleri tarafından talep gördüğünü söyledi. Seyrekoğlu, "Satışlarımız ve fiyatlarımız oldukça iyi. Tokat bölgesi, ıspanak üretiminde önemli bir merkez haline geldi," dedi.

Tokat'ta kene ile mücadele kapsamında büyükbaş hayvanlar ilaçlandı Tokat'ta kene ile mücadele kapsamında büyükbaş hayvanlar ilaçlandı

Seyrekoğlu ayrıca, Niksar'da bu yıl ilk defa yapılan deneme üretiminin oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Niksar'ın toprağı çok verimli. Dün yağan yağmurdan sonra bile tarlada hasat yapabiliyoruz. Çamur sorunu yok, toprağın kalitesi üst düzeyde. Hasadımız oldukça bereketli geçiyor. Niksar'ı bir ıspanak üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz ve bölgeye istihdam ile katma değer sağlamayı planlıyoruz," şeklinde konuştu.