Tokat, tarihi bir seçime tanıklık etti. "Süper Vali" olarak tanınan merhum Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu, Alaca doğumlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Belediye Başkanı olarak seçildi.

Tokatlılar oylarını 1982 doğumlu olan ve en genç Belediye Başkanları arasında yer alan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’ndan yana kullandılar. 

MHP’nin adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yüzde 54,86 ile 46 bin 778 kişinin oyunu alarak, Tokat’ın yeni Belediye Başkanı oldu. 

Çorum'da korkutan kaza: Bisiklet ve otomobil çarpıştı Çorum'da korkutan kaza: Bisiklet ve otomobil çarpıştı

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP'den belediye başkanı oldu. Vatandaşlara hitap eden Yazıcıoğlu, "Rahmetli babam şu arkamızda vilayet binasında hizmet etme şansı buldu. Şimdi bana da tam karşısında Tokat Belediyesi'nde hizmet etme şansı verdi. Size çok teşekkür ediyorum" dedi.

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?

Görev anlayışı ve vatandaşla sıcak ilişkisi dolayısıyla görev yaptığı dönemde "Süper Vali" ve "Efsane Vali" olarak adlandırılan Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948'de Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde dünyaya geldi. Lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Yazıcıoğlu'nun ilk görev yeri, 1968 yılında Aydın oldu. Burada bir dönem kaymakam vekilliği yapan Yazıcıoğlu, daha sonra ülkenin farklı ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

Yazıcıoğlu, 1984 yılında Tokat'a vali atandı. O dönemde Türkiye'nin en genç valisi olan Yazıcıoğlu, yaklaşık 5 yıl burada görev yaptı. Eğitim ve sağlıkta yaptığı önemli işlerle "Yılın Bürokratı" seçilen Yazıcıoğlu, kaymakam vekili olarak görev yaptığı Aydın'a bu kez 1989 yılında vali atandı.

Şehrin tarımı ve ekonomisi üzerinde yoğun çaba harcayan Yazıcıoğlu, özellikle kent için önemli bir değer olan jeotermalin en iyi şekilde kullanılmasını arzu etti. Yazıcıoğlu, jeotermalle ilgili projesini hayata geçiremeden 1991 yılında Erzincan'a atandı. Erzincan'da da adından söz ettiren Yazıcıoğlu, 1992 depreminde vatandaşların yaralarının sarılmasında büyük emek harcadı. Vali Yazıcıoğlu, 30 yıldır yapılamayan köprünün yapılmasına ön ayak olmasıyla bölge halkının büyük sevgisini kazandı.
Vali Yazıcıoğlu, 9 yıl görev yaptığı Erzincan'ın ardından 1999 yılında merkez valiliğine, 2003 yılında ise Denizli Valiliğine getirildi. Recep Yazıcıoğlu, Ankara'da geçirdiği trafik kazası sonucu 8 Eylül 2003'te hayatını kaybetti. Aydın'ın Söke ilçesinde toprağa verilen Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine on binlerce kişi katıldı.

MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU KİMDİR?

29 Eylül 1982 tarihinde Alaca’da doğmuştur. Babası merhum vali Recep Yazıcıoğlu’nun görevi nedeniyle ilkokulu Tokat Namık Kemal İlköğretim Okulu ortaokulu Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu, liseyi Ankara Mimar Kemal Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinde tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimine Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde devam etmektedir.

2006 yılında başlayan ticari hayatında inşaat ve hizmet sektöründe kamu kurumları ve Tokat başta olmak üzere birçok belediyeye yönelik başarılı projelere imza atmıştır. Recep Yazıcıoğlu Düşünce, Girişim ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığını yapmış olan Yazıcıoğlu, Mesleki Eğitim Derneği’ni kurup, hizmet sektörünün yeterlilik kazanması ve standartlarının oluşmasında katkı sağlamıştır. Trabzonspor Basketbol Kulübü Basın sözcülüğü görevini sürdürmüştür.

Çocukluğundan bu yana sporla hep iç içe olan Yazıcıoğlu futbol, yamaç paraşütü ve su kayağı gibi ekstrem birçok spor dalı ile profesyonel olarak ilgilenmiştir.
Yazıcıoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.