Üç Fidan Çiğli’de anıldı Üç Fidan Çiğli’de anıldı

Tokat'ta asırlardır el işlemesi ile üretilen Tokat Bileziği'nde fiyatlar cep yakıyor. Öyleki fiyatı 250'bine kadar çıkmış durumda. Ortalama 100 gram bir tokat bileziği fiyatı 160 bin tl'den satışa sunuluyor. Tokat Kaya Kuyumculuk firmasında çalışan Abdülaziz Kaya yaşanan fiyat artışının süreceğini, Tokat Bileziği'nde ise daha üst rakamların görüleceğini söyledi. Abdülaziz Kaya "Son günlerde altında dövizde yaşanan yükselişle birlikte altında fiyatlar bayağı bir yükseldi. Tokat bileziği almak eskiye göre tabii daha güç durum haline geldi. Eskiden insanlar çocuğuna kalsın diye kendine bir tokat bileziği alıp, nesilden nesile geçen bir kavramımız vardı. Ortalama 100 gram olan bir Tokat bileziği 160 bin TL'den satılıyor"dedi.

TOKAT BİLEZİĞİ ALMAK ESKİYE GÖRE GÜÇ OLDU

Abdullaziz Kaya" Tokat Kaya Kuyumculuk firmasında çalışıyorum. Son günlerde altında dövizde yaşanan yükselişle birlikte altında fiyatlar bayağı bir yükseldi. Tokat bileziği almak eskiye göre tabii daha güç durum haline geldi. Eskiden insanlar çocuğuna kalsın diye kendine bir tokat bileziği alıp, nesilden nesile geçen bir kavramımız vardı. Ortalama 100 gram olan bir Tokat bileziği 160 bin TL'den satılıyor. İnsanların bütçesi biraz daha daraldığı için 100 gramlık bir Tokat bileziği alamıyor. Bu sefer de 70.73.75 gram bir Tokat bileziği alıyorlar. Bunların da fiyatı da 116 bin TL civarında.   Altına karşı talep her zaman var.  Tokatlı vatandaşlarımız genelde Tokat bileziği yaptırırlar. Yatırım amaçlı bir üründür Tokat bileziği. İnsanlar paralarını ileride araba, ev veya başka bir şeyle değerlendirecekleri zaman öncelikle Tokat bileziği alır ve değerlendirir"ifadelerini kullandı.

ALTIN YILSONUNA KADAR ARTMAYA DEVAM EDECEK

Abdülaziz Kaya "Altın yükselişleri yılsonuna kadar aynı bu şekilde yükseliş hızı kesmeden devam edeceğini düşünüyoruz.  Yılsonunda gram altının fiyatı 2000 TL olarak düşünüyoruz, çeyrekte yılsonu için beklentimiz 3200 TL civarında. 1 gramın altındaki basılan ürünleri devlet için bir külfet. Çünkü bu darphaneler bunları basarken onun jelâtinden tutun her şeyine kadar ayrı bir üretim yapılıyor. Ve halk arasında da işte bizim altın çok sevildiği için düğünleri yarım gram, çeyrek gram gidiyordu. Devlet bu ekstra bir maliyeti olduğu için TL'nin kullanılmasını istiyor. Ondan dolayı bu yarım gram çeyrek gramlar kalktı. Ama bu kuyumcu açısından da halk açısından da bizce daha iyi yani. Çünkü yarım gram altına karşı talep oluyor ve altının fiyatını yükselten nedenler bunlar. Onun için yarım gramların kalkması özellikle kuyumcu açısından da iyi oldu" ifadelerine yer verdi.